NUBU 2012-13 ősz/tél

A NUBU 2012-13-as őszi-téli kollekciójában a könnyed elegancia vagánysággal, a visszafogott luxus fiatalos sportossággal áll érdekes kontrasztban, melyhez a maszkulin fazonok és jellegzetességek továbbgondolása és újraértelmezése jelentette az inspirációt. A téli égbolt hangulatát idéző fotónyomatok és a tyúkláb minta pedig férfiasabb szabásvonalakkal és anyagokkal képeznek izgalmas ellentétet. Megjelennek a márka megszokott téli színei mellett az élénkzöld, a sötétkék és a drapp, az anyagok között pedig a neoprén, a bárányszőr, a mosott selyem és a merinói gyapjúszövetek kerülnek meglepően új kontextusba és kapnak újraértelmezett funkciót. A szokatlan szín- és anyagpárosításokban, az apró ruharészletek kidolgozottságában és a meglepő szabászati megoldásokban mégsem veszik el a NUBU nőideálja, sőt, a maszkulin hatás nemhogy elrejti, hanem a kontrasztnak köszönhetően még jobban kidomborítja finom nőiességét.

NUBU_01

Nubu márkaidentitás

A NUBU a kifinomult, modern városi nő belső harmóniáját testesíti meg; letisztult szabásvonalaival, a kényelem és a funkció összehangolásával, szolid nőiességével és légies eleganciájával finom egyensúlyt hoz létre viselőjének határozott személyisége és elbűvölő kisugárzása között.

NUBU_02

A márkát 2007-ben alapította a divat nemzetközi világában akkor már 15 éves tapasztalattal rendelkező Garam Judit, majd 2011-től a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakán diplomázott két fiatal tervezővel, Kovács Adéllal és Hajdú Anettel kiegészülve közösen álmodják meg a NUBU világát. Az egymást követő szezonális kollekciókon érezhető egyfajta következetesség és karakteresség a könnyed kortalanságnak, a mindennapi klasszikus városi stílusjegyeknek, a visszafogott luxusérzetnek és színvilágnak köszönhetően, a NUBU mégis minden szezonban folyamatosan megújul a változó trendekkel érzékeny kölcsönhatásban. Az aktuális divatirányzatoknál is nagyobb hatással van a tervezésre a design és a tárgykultúra világa, a kísérletezés és az újítások keresése, a magas minőség, a részletes és átgondolt kidolgozottság, melyek alapvető esszenciáját adják a NUBU modelleknek. A széles kínálatban megtalálható minden, amire a tudatosan öltözködő, igényes nőnek szüksége lehet az ötletes apró kiegészítőktől a tekintélyes bőrtáskákon át a mindig is vágyott ruhákig.

A fotók Hencz Péter, a kreatív koncepció Pálmai Angie munkája.