Nude színek varázsában

Természetes, hogy mindenki mindig a legjobb formáját szeretné mutatni. Ehhez nagyon sokan segítségül hívjuk a sminket és a sminkelés különböző technikáit.

Reggelente nincs sok időnk, így a smink inkább az arcunk felfrissítésére szolgál, mint a teljes eltakarására.  Nagy sietségek ellenére se felejtsük el, hogy gyors felfrissülésre nagyon jó egy hideg arcmosás, sokat segít már a smink alapjának és az ébredésben is.

1363a5f2ab4b030dac4066d58b1a43e1

Legszebb megjelenésünk akkor lesz (még hajnalban is!), ha a szolgálatunkra álló tökéletes barna és rózsaszín szemhéjfestékeket, mai nevén a nude színeket használjuk, hiszen profibb eszközök nélül is szépen kezelhetőek.

A rózsaszín árnyalatok leginkább a világos szemszínű nőknek állnak jól, azoknak, akiket kék, zöld vagy a ritkán előforduló szürke színnel áldott meg a sors. A barnás színek pedig, mint például a bézs és sötétetbarna, inkább a barna szemeken mutatnak igazán jól.

green-eyes-clipart-eye-makeup-8

A barna szemű hölgyek igencsak szerencsésnek érezhetik magukat, mivel az ő szemszínük illik a legtöbb árnyalathoz.

eyeshadow-for-brown-eyes6-1

Természetesen ezekkel a színekkel nem lehet tévedni, így hát mindenki kövesse a saját stílusát. Ez csak egy kis útmutató azoknak, akik nem tudják eldönteni szerintük melyik színek az igaziak magukon.

photo from : https://www.pinterest.com/pin/257901516144610708/

Gyors és nagyon egyszerű smink tipp :

Először a szemhéjunkra rakjuk fel a számunkra legvilágosabb árnyalatot, majd szépen lassan választásunk szerint barna vagy rózsaszín árnyalatokat fokozatosan vigyük fel kintről befelé lassan pici mozdulatokkal (az ujjunkat is lehet használni). Ha szeretnénk egy kis csillogást és nem csak matt színeket használni a szemhéjunk középső részére, lentről indulva szépen lassan halványítva csillámos szemhéjpúdert lehet használni.

Ha sietünk és nem áll rendelkezésünkre annyi idő, hogy teljesen precíz munkát végezzünk és pár egyszerű mozdulattal akarjuk elintézni a dolgot tökéletesek lesznek ezek a színek, mivel kisebb bakik esetén se annyira feltűnő, mint egy sötét smink.

Dobjuk fel az egyszerű sminket egy kis bronzosító, pirosító vagy highlighter segítségével, de persze nem csak ez a három sminkeszköz tud még segíteni, mivel sokan ezeket nem merik magabiztosan feltenni. Ennél könnyebb egy ütős, picit erősebb rúzs választása. Ebben az a jó, hogy elrontani nem lehet, hiszen csak a saját ajakformánkat kell követni és ugyanúgy az a pozitív dolog benne, mint a nude szemhéjfestékben: a baki nem észrevehető! Így azért majd mások is úgy gondolják, hogy ebben rutinos munka fekszik!

A legegyszerűbb öltözéket is fel tudja dobni egy jó smink, és ami a legjobb benne, hogy bárki számára elsajátítható és ezzel rögtön magabiztosan kezdjük a napot!

Pár smink ötlet azoknak, akik reggel gyors és egyszerű sminket, akarnak vagy csak egyszerűen ezt a stílust képviselik. Mert a természetességgel tévedni nem lehet!