Nyaralás fillérekből

Ragyogóan süt a nap, miközben te az irodában ülsz egész nap? Az instagram görgetése közben csupa tengerparti kép jön szembe? Ne csak vágyakozz, kezdd el tervezni az álomnyaralásod! Tippjeinkkel pénztárcakímélő megoldásokkal juthatsz el  a jól megérdemelt kikapcsolódásodra.

Először is szögezzük le, sajnos egy Budapest-Siófok vonatjegy árából nem fog kijönni egy kéthetes luxus nyaralás Balin, ám sok mindenen lehet spórolni. Először is gondold át, hogy mennyit szánsz pénzben és időben az utazásra.

Egyedül, a pároddal, netán barátokkal szeretnél utazni? Ha többen utaztok, az üzemanyagköltség és a szállás ára is több felé osztódik, viszont ilyen esetben a többiek igényeihez is alkalmazkodni kell.29356053_1792322600831917_4059342499628449792_n Amennyiben egyedül utazol könnyebben találhatsz last minute repülőjegyet, valamint az étkezésen és szórakozáson is többet spórolhatsz, hiszen nincs a csábító “na, csak még egy koktélt igyunk!” esti könyörgés és nem is kell belépőjegyet váltanod abba a múzeumba, ami téged nem is érdekel, de ha már mindenki megy, te is bemész…

Ha döntöttél az utazás jellegét illetően, jöhet az úticél kigondolása. Külföld vagy belföld?Ha itthon nyaralnál, ne ragadj le a Siófoknál és a wellness szállóknál. Rengeteg gyönyörű városunk van jó vonatközlekedéssel, ami hétvégente 26 éven aluliak számára kedvezményes jeggyel vehető igénybe. Nézhetsz alternatív szállások után is, megszállhatsz kempingekben, illetve mehetsz sátorozni is. A sütögetés nem csak olcsóbb, mint egy étteremben enni, de a pároddal remek romantikus program, a barátaiddal pedig kiváló csapatépítő és jó emlék válhat belőle, pláne, ha a társaságból valaki tud gitározni is.

Ne feledd, aki lemarad, kimarad! Ha nem autóval mész, érdemes előre megnézni, hogy milyen kint a tömegközlekedés. Érdemes előre kiszámolnod, hogy az árak alapján megéri e bérletet venned az ott töltött időre vagy jobban jársz, ha jegyeket veszel.

Sokan hajlamosak vagyunk kiköltekezni még nyaralás előtt, hogy a legmenőbb szettekben tündökölhessünk minden nap. Hidd el, nincs szükség egy hatodik napszemüvegre és egy újabb táskára! Ha gardróbfrissítésre vágysz az utazás előtt, üljetek össze a barátnőiddel és csereberéljetek vagy ha pontosan tudod, hogy mire van szükséged, kérd kölcsön. A legjobb barátnőd és anyukád is biztosan kölcsönadja arra a rövid időre valamelyik ruhadarabját, hát ha még küldesz neki egy képet is, amin az ő pólóját viseled széles mosollyal az arcodon, örülni fog, hogy örömet okozott neked.

Ellenőrizd, hogy a szálláson van-e főzési lehetőség! Az első dolgaid közt legyen, hogy elmész bevásárolni, de ne egyszerre akarj minden újat  kipróbá29366461_1792383437492500_6017614249621192704_nlni, mert a végén a fele élelmiszer megromlik. Érdemes a helyi piacot is útba ejtened, vehetsz különleges gyümölcsöket és péksüteményeket. Nincs is jobb az ágyban reggelinél! Amit mindenképpen boltban vegyél, ha spórolni akarsz: víz (amennyiben a csapvíz nem iható), instant kávé (hogy ne hagyj minden reggel kisebb vagyont a közeli kávézókban), alkohol (a legtöbb helyen egy koktél többe tud kerülni, mint a vacsorád és legyünk őszinték, nem mindig állunk meg egynél nyaralás alatt..), müzliszeletek (ha várost nézni indulnál, csak bedobod a táskádba, így még id20375898_1560206467376866_3190022518949537662_nőt is spórolsz), valamint szuvenírbe is tudsz venni helyi bort vagy édességet, ami személyesebb és olcsóbb is,ha a hazaérkezésed után együtt fogyasztjátok el, miközben mindenkinek megmutathatod a nyaralás alatt készült képeidet. Hagyd a mágnest és a feliratos pólót másoknak!

+1 tipp: az elmúlt időszakban rengeteg nyereményjáték indult Instagramon, Facebookon, amik azt ígérik, hogy elég egy like vagy egy komment és nyaralást nyerhetsz. Mindig nézz utána, hogy valódi-e, így nem érhet csalódás. Ám, ha ténylegesen megnyerhető egy ingyen nyaralás, kövesd a lépéseket és adj egy löketet a szerencsédnek! Mit veszíthetsz?