Nyári úticélok, ha nem szereted a zsúfolt helyeket

Nyár, napsütés, tenger, limonádé…

Mind elvágyódunk ilyenkor egy helyre, ahol kikapcsolódhatunk, ahol kipihenhetjük a mindennapi küzdelmeket, ahol relaxálhatunk egy koktél és egy könyv mellett. A rossz hír az, hogy ezt nagyon sokan hasonlóan gondolják, a jó viszont az, hogy mutatunk 3 olyan úticélt, ami még nincs tele turistákkal, viszont gyönyörű, közel van, és van tengerpartja.

Rovinj – Horvátország

Autóval könnyen elérhető ez a tengerparti városka, ami emiatt a magyarok kedvelt üdülőhelye, még sincs az az érzése az embernek, hogy ahová csak néz turistákat lát. Az egyik legromantikusabb része az országnak a kanyargó kis utcácskáival, ahol jól érezhető a velencei építészet hatása. Egész napokat elsétálgathatunk, miközben kipróbáljuk a éttermek tengeri herkentyűit. Elfelejtjük a rohanó hétköznapokat, és átadjuk magunkat az önfeledt pihenésnek. Mikor már nagyon melegünk van, csobbanhatunk egyet a déli sziklákról a kristálytiszta vízbe. ( Emiatt csak gyakorlott úszóknak ajánljuk a strandolást! )

Tipp: A fényképezőgépet ne hagyjuk otthon! A sziklákról csodás képeket lehet készíteni.

Nerja – Spanyolország

Fapadossal érdemes menni Malagáig, onnan pedig többféle lehetőség közül választhatunk, hogy eljussunk ebbe a gyönyörű kis falucskába ahol a tengerpart homokos, a víz kellemesen hívogató, az emberek kedvesek, a kilátás pedig lélegzetelállító. Nem véletlenül hívják Európa erkélyének. Ha tartalmas programra vágyunk, érdemes lemenni a föld alá, ugyanis véletlenül egy cseppkőbarlangot fedeztek fel a város alatt, amit kényelmesen, lépcsőkön lehet megközelíteni, és kiépített úton bejárni. Mikor már eléggé lehűltünk, csobbanhatunk egyet a tengerparton, majd kifeküdhetünk egy nyugágyra, és elővehetjük a hónapok óta halogatott olvasnivalót, miközben élvezzük a lágy szellőt az arcunkon.

Elafonissi – Görögország

Krétára is indulnak fapados repülők, így közel két és fél óra alatt elérhetünk a szigetre, ahonnan szintén többféle módon juthatunk el ebbe a nyugati lagúnába, amit bizony néhol kötéllel zárnak el az idelátogatók elől, hogy megvédjék az itt élő növényeket, és állatokat. A víz sekély, a legmélyebb részen 1 méter körüli, de van lehetőség a sziget túloldalán még búvárkodásra is, amit érdemes kipróbálni, mert a víz alatti élővilág igen gazdag. Maga a partszakasz homokos, ami a kagylóktól gyönyörű rózsaszín színben pompázik. Bár a lagúnához főszezonban sok turista érkezik, ha átsétálunk az apró szigetre – melyről a hely a nevét is kapta – sokkal nyugodtabban élvezhetjük a pihenésünket. Úgyhogy ha meguntuk a búvárkodást, és az összes halat névről ismerjük, csak feküdjünk le a homokra, és relaxáljunk. A pihenés garantált.

Bár ezek a helyek nem hasonlíthatók egy lakatlan szigethez, vagy akár egy egzotikus nyaralóhelyhez, de közelségük és különleges hangulatuk miatt érdemes tenni egy próbát. Hagyjuk, hogy magával ragadjanak a szépséges kilátások, a látnivalók és a tenger morajlása.

A képek forrása: Pinterest