Őszi férfi divat, Milánóból 1. rész

A múlt héten kicsit visszavonultunk férfi divat terén, de csak azért, hogy mától bemutassuk Nektek a 2012-es őszi dizájner kollekciókat! Ugyan már januárban olvashattatok több kollekcióról is, Ujvári Viktória tollából (itt és itt), de nem árt felfrissíteni az emlékezeteket, hisz a nyakunkon az új szezon. Nem is szaporítanám tovább szót, vágjunk is bele…

Alexander McQueen

Sarah Burton célja a McQueen-nő férfi megfelelőjének megalkotása volt. A kollekció lágy és kimért eleganciát rejt magában, kevés színnel és minimális, de kellő mintával. A lábszár középig érő nadrágok modern, a rózsa mintás betét a fekete zakón pedig egyedi érzetet kelt, mely után mindenki szabadon eldöntheti, vajon sikerült-e a McQueen-férfi létrehozása?

Bottega Veneta

Tomas Maier kollekciója a változatosságot rejti magában, ám ez nem a színekre vonatkozik. Az évszaknak megfelelő, borús árnyalatokkal találkozunk, ám az anyagok variációja és a geometrikus minták jelenléte egészen biztosan kárpótolja a leendő vásárlókat.

Burberry Prorsum

Nekem kicsit még most is fura, hogy egy ikonikus brit márka Milánóban mutatja be a kollekcióját. Állandósult darabja a szűkre szabott nadrág volt, mely kiegészítője lehet a hasonlóan szűk öltönynek vagy akár a dupla gombsoros elegáns kabátoknak. Nekem tetszik, hogy nincs sok szín, sőt… Christopher Bailey kollekcióját leginkább a tipikus őszi, sötét színek jellemzik.

Calvin Klein

A kollekciót állítólag New York utcái ihlették, melyek főleg az anyagokban tükröződnek. A többnyire nude, szürke és fekete árnyalatait felvonultató darabok a földi luxust tárják elénk, egy kissé minimalista módon, ugyanakkor az anyagok által mégis futurisztikus mivoltukban.

Diesel Black Gold

A rock újjáéledése és a rockerek szekrényének felújítása – akár ezt is mondhatnánk a márka őszi kollekciójáról. Rengeteg bőrrel – nadrágok és kabátok formájában, hatalmas kötött pulóverekkel, csíkos, punkos nadrágokkal és a kötelező bakancsokkal. Nemcsak rockereknek!

Dolce&Gabbana

Merem vállalni, hogy a divathét legjobb kollekcióját láthattuk a divatháztól. Melynek sztárja egyértelműen a kabát volt, ami a bemutató elején még egyszerűbb, tradicionális formában jelent meg feketében, néha szőrme gallérral, hosszabb- és rövidebb változatban, lepelre vagy ballonra emlékeztetve. Majd a bemutató végére egyre díszítettebb formában és arany hímzésekkel futtatva tűntek fel egymás után, mígnem a barokkos hímzés átvette az uralmat és a nadrágoktól kezdve a cipőkön át mindenhol uralkodott. Fantasztikus!

DSquared2

A márka őszi kollekciójában első, és második ránézésre is megtalálható minden, amire egy divatos férfinak szüksége lehetne. Modern, jól szabott öltönyök, cseppnyi sportosság, és rengeteg casual, kevésbé formális ruhadarab. A bemutató nem véletlenül juttatta eszembe középiskolai éveimet, de erről győződjetek meg Ti! Remélhetőleg nem csak a gimnazistáknak lehet nyerő ez a hibátlan kollekció.

Nektek melyik a kedvenc kollekciótok?