Őszi férfi divat, Milánóból 2. rész

Pár napja már elkezdtük bemutatni a milánói divathét legjobb őszi kollekcióit (itt). Bármennyire is szerettük volna csak a legjobb és legmeghatározóbb márkák kollekciót bemutatni, ez nem sikerült…

Emporio Armani
A bemutató  a sok-sok feketével még mindig a gengsztereket juttatja eszünkbe. De tudjátok, azok az igazi olasz macsók, akikben az ördög vére csörgedezik, ellenben odafigyelnek a divatra. Giorgio Armani még mindig kifinomult és szofisztikált módon képes ötvözni a megálmodott darabokat! Egyszerűen imádtuk a rengeteg kalapot, fejkendőt és kapucnit.

Ermenegildo Zegna
Ermenegildo Zegna kreációit a vidék eleganciája jellemezte. A rengeteg ‘sötét’ kollekció után igazi felüdülés még ma is a Zegna kollekciója, az üde és a tavaszi színeivel. Természetesen megjelentek a hidegre emlékeztető pulóverek és kabátok is, ahogy az amúgy végtelen elegáns öltönyök is.

Etro
A népi ihletésű divatot hangsúlyozó Etro 2012 őszére egy vidám kollekcióval készült, mely bátran használja a színek és minták adta lehetőséget! A kabátoktól a cipőkig, minden egyes darab néha kissé komikus, de egyértelműen az ősz slágere lehet, csak meg kell találni a kollekció célközönségét.

Giorgio Armani
A magasabb árfekvésű márka őszi kollekcióját csupa kényelem jellemzi. Csupa lágy és puha anyag, mindenféle merevség nélkül, egy kevés romantikával fűszerezve, az éj színeiben. Tömören ennyi jellemzi az egykor eleganciájáról ismert márka felvonultatott darabjait.

Gucci
Frida Giannini kollekcióját a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült, Teljes Napfogyatkozás című film és a 19. század második fele inspirálta. A sötét alapú ruhákon látható néhány világos kontúr és minta ténylegesen is a napfogyatkozáskor látható kevés, ám sejtelmes fényt és fénysugarat tükrözi, mindez átültetve egy modern és maximálisan viselhető kollekcióba!

John Richmond
John Richmond a várost és a vidéket állította kontrasztba ezen kollekciójában. A vidéket a természet színeivel, a megunhatatlan farmeranyaggal, a hosszú csizmákkal és a klasszikus szabású kabátokkal jelenítette meg a kifutón, míg a várost a modern mintázatok, az acél színek, a fénylő anyagok állták. Nem véletlen, hogy ez a személyes kedvencem.

Missoni
Nincs is jobb a puha, kötött téli holmiknál a nagy hidegben, ugye? Az olykor hullámokra emlékeztető motívumokkal ellátott pulóverek uralták a bemutatót, melyek a szivárvány szinte összes színében feltűntek a kifutón. Maga a kollekció remek, csak abszolút nem az én stílusom… Nektek hogy tetszik a márka őszi trendje?

Nektek melyik a kedvenc kollekciótok?