Őszi férfi divat, Párizsból 1. rész

Megannyi milánói kollekció után, még mindig tartogatunk meglepetéseket. Ma a 2012-es őszi párizsi divathét legismertebb márkáinak kollekcióival készültünk.

Dior Homme
Kris Van Assche a 2012-es őszi Dior kollekciót a saját katonájának nevezte. Többnyire az olíva színével játszva értelmezett újra egyes military vonalakat, illetve gondolta át a katonai egyenruhát. Roppant modern variációkat láthattunk a katonai kabátokra, valamint hozzányúlt a közismert ballonokhoz is. A végeredmény: katonás letisztultság egy csipetnyi eleganciával.

Givenchy
Ricardo Tisci csak egyszerűen “Amerikai álomnak” nevezte 2012-es kollekcióját. Tény, hogy a zászlóból ismert csíkokat, illetve jellegzetes színeket a lehető legtöbb alkalommal felhasználta, de szerintünk távol állnak e darabok az amerikai álomtól… Voltak még csillagok, illetve más grafikai elemek is, ám ezek együttes használata egy elég eklektikus kollekciót eredményezett, nem beszélve a szoknyákról.

Jean Paul Gaultier
Úgy tűnik, Gaultier visszatér a klasszikus úriemberek vonalához. Voltak itt kalapok, prémes gallérok, de még szoknyás megoldású nadrágok is. A bemutató legszembetűnőbb jelenségének egyértelműen a téglanyomatos darabok számítottak – Gaultier-nál idén a falminta a menő.

John Galliano
A Galliano nevével fémjelzett divatház kollekciója az eddigi darabokhoz képest hétköznapibb, letisztultabb és elegánsabb lett. Láthattunk tipikusan harmincas évekbeli gengsztereket, rögbisapkás, aranyba öltözött hősöket és lepukkant csöveseket is. Persze egy Galliano-kollekciótól nem is várhattunk mást, még akkor sem, ha azt Bill Gaytten tervezi. A szezon Gallianónál a katonai szabásvonalakról szól, megfűszerezve sok-sok bőrrel.

Lanvin
A francia márka 2012-es őszi darabjai klasszikusak, de mégis modernek. Alber Elbaz kollekciójából nem hiányozhattak a jól szabott öltönyök sem, csakúgy, mint a meglepően hangsúlyos vállak és kecsesen vékony derekak. A szerkesztőség nagy kedvencei a börtöncsíkos összeállítások voltak, nem is tudjuk, hogy miért…

Nektek melyik a kedvenc bemutatótok?