Őszi különlegességek egyenesen a kifutóról

Az elmúlt hetekben lezajlottak a legnagyobb divatházak bemutatói, ahol már a következő évi kollekciók is bemutatásra kerültek. Azonban ne rohanjunk ennyire előre, hiszen lassan közeledik az ősz, amire már most érdemes tervezni.

Ha teljes gardróbcserét nem is tervezel az idén, néhány apró változtatással vagy egy-két új elemmel máris izgalmassá és a legújabb trendeknek megfelelő szetteket állíthatsz össze. Az új trendekről érdemes tudni, hogy gyakran nyúlnak vissza évekkel ezelőtti mintákhoz vagy anyagokhoz, vagyis a szekrényed mélyén megbúvó kincseket is átnézheted, hogy spórolni tudj az új darabok megvételénél.

Tollak

Extra eleganciát, feltűnést és egy csipetnyi játékosságot csempéssz a szettedbe. A tollak ideje ismét előtérbe került, amire számtalan példát láthattunk az őszi divatbemutatókon. Nem is csoda, hiszen az idei év őszi szezonja nemcsak a borús hangulatot, hanem a flörtölési kedvet is meghozza, így talán nem is lesz annyira szomorkás az idei ősz.

_MON0559

Csillogás

Minden mennyiségben csillogás is lehetne a mottója az idei ősznek. Korábban a Balmain show már előrevetítette, hogy idén sem aprózzák el, már ami a csillogást érinti. Metálos anyagok, glitterek hihetetlen mennyiségben. A korábbi évekhez képest talán annyi változás vehető észre, hogy már nemcsak az arany szín kapott extra csillogást, hanem az ezüst és a többi szín is, glitter formájában. Már az is mindegy, hol viseled, a cipődön, a kabátodon, a nadrágodon vagy akár a kalapodon, csak viseld!

_MON0617
Állatminta

Sosem megy ki a divatból, egyfajta aduász a tervezők számára. Minden évben jelen van, a kérdés csak az mennyi az annyi. Idén a minimális megjelenés mellett döntöttek, lehet ez egy kiegészítő vagy egy betét a ruhán. Aranyszabály a mintával kapcsolatban, hogy ne vidd túlzásba. Találd meg a számodra megfelelő mintát és mértékkel nyúlj hozzá.

_MON0033

A nyerő páros

Trendek jönnek mennek, de van, ami állandó. Az alapdarabok sosem lesznek unalmasak vagy klisék, hiszen egy olyan bázist adnak, amire könnyű építeni, ugyanakkor magában is megállják a helyüket. A fekete és a fehér összjátéka az, ami ugyan extra feltűnés nélkül, de mégis izgalmat visz a hétköznapokba. Sikkes és megközelíthető, amire a legtöbb nő vágyik.

_MON0597

Elnagyolt kabátok

Mindig is vonzottak az oversize darabok, de féltél kipróbálni? Itt az idő, hogy ezt a félelmedet elengedd, mert most aztán tényleg a legjobb szetteket állíthatod elő, ha bevállalsz egy ilyen típusú kabátot. Az anyaga legyen szövet, műbőr vagy bőr berakással, így igazán feltűnő leszel benne. Persze, ha nem szeretnél annyira a figyelem középpontjába kerülni, bátran nyúlj az egyszerű szövetanyag kabátok után. Az oversize kabát nemcsak trendi, hanem komfortérzetet is ad, a hűvös napokon pedig ki ne vágyna egy kis lélekmelengető „simogatásra”?!

_MON0137

Hálószobából az utcára

Elsősorban a fiatalok körében vált népszerű viseletté a leginkább csipke anyagból készült crop-topok viselete, ami a felnőtteknek finoman szólva is nevetséges viselet a hétköznapokon. Éppen ezért a tervezők tovább gondolták ezt a vonalat és igyekeztek olyan érzéki, de mégis igényes darabokat létrehozni, ami nem sérti az irodai viselet szabályait. A hosszú ruhák enyhén áttetsző anyagból készülnek, csipke vagy éppen toll kiegészítéssel. Természetesen, mint minden esetben, itt is találhatunk olyan darabokat, ahol csak nagyon finoman jelennek meg az érzékiséget fokozó berakások. Ha nem érezzük magunkénak ezeket a ruhákat a hétköznapokon, akkor sincs baj, tegyük nyugodtan félre egy nyaralás alkalmára, így mindig lesz valami extra, amihez bármikor nyúlhatunk.

_MON0773