Őszi programajánló

A hétvégi programok közül már egészen biztosan kihúzhatjuk a napozást és a strandolást, ám ez nem azt jelenti, hogy meg is áll az élet. Az őszről legtöbbünknek az eső és a gumicsizma ugrik be, pedig ez az évszak is ugyanúgy bővelkedik lehetőségekben, mint a nyár, csak éppen picit jobban fel kell öltöznünk hozzájuk.

Persze ha ilyesmiről esik szó, joggal jutnak elsőként eszünkbe a már megszokott és agyonsztárolt őszi “szokások”: pumpkin spice latte, séta az erdőben és természetesen mindenki a kandalló előtt pillecukrot töm magába, de legalábbis forró csokit. Ezek mindegyike kiindulási pontnak tökéletes, de némi körültekintéssel lehet sokkal érdekesebb programokat is kihozni belőlük.

Piknik az erdő mélyén

Randiként is megállja a helyét és mennyivel jobb, mint egy szokványos andalgás. Kicsit hátrahagyni a város zaját és friss levegőt szívni, gyönyörködni a természet színeiben és teljesen kikapcsolni. Ám a friss levegő meghozza az étvágyat is! Minden hasonló jellegű programnál a kedvencem a készülődés: elkészíteni a kis piknik kosarat, megnézni a helyszínt, kimosni a kockás plédeket, hogy illatosak legyenek amikor magunk köré csavarjuk őket… Egy hangulatos park is tökéletesen megteszi és csak pár pokrócra, egy termoszra na meg egy kis nasira lesz szükséged. Bárhogy is, ki tudna ellenállni egy konyhatündér házi gyömbéres kekszének? Na jó, az ikeás Pepparkakanak sem lehet.

Tipp: Tihanyban a szabad strandtól nem messze, közvetlenül a vízparton reggelizhettek: kis asztalok és padok is a rendelkezésetekre állnak. Kényelmesebb, mint a földön kucorogni és a víz közelsége különösen elragadó! Utána pedig ha felsétáltok az apátsághoz, ismét lélegzetelállító panoráma fogad benneteket.

Netflix vs mozi

A sorozat maratonnak is megvan a maga varázsa, de miért nem mész el inkább a lányokkal moziba? A vastag zoknis, popcorn evős, csajos tévézéseket hagyjátok meg a szakítások idejére, keressetek egy jó filmet és ha vége, igyatok meg utána egy finom forró csokit! Fiús verzióban például kipróbálhatnátok a kedveseddel a város burgerezőit! Erre egy férfi sem mondana nemet, máris elindítottatok egy programsorozatot, például decemberig minden második hétvégére kerestek egy jó éttermet. Ha kiszámolod mennyibe kerül egy hétvégi buli belépőkkel és azzal amit eliszol, sőt ha azt is hozzá veszed, hogy miben mész egészen biztosan nem jöttök ki rosszabbul még így sem.

Tipp: Bizonyára nem lesz egyszerű kiválasztani azt a filmet, amelyik mindkettőtöknek megfelel, így ha végképp nem juttok dűlőre, akkor az egyik héten a párod, míg a másikon te válassz! Októberben  a Mélyütés című film Jake Gyllenhaal-lal mégis jó kompromisszumnak tűnik,  de gyermek-lelkűeknek ott a Hotel Transylvania második része vagy éppen a Legenda, ha alvilági vizekre eveznétek.

Kreatív szakkör

Nos, ebben az esetben egyértelműen leginkább csak a barátnőidre számíthatsz. A halloween épp úgy az őszhöz tartozik, mint a Glamour-napok, szóval tökfaragásra fel! Sőt, ha igazán nagyot akarsz domborítani, rendezhetsz egy hihetetlenül menő halloween partyt is. Sejtelmes fények, szuper dekoráció, ötletes ételek és meg is lesz az őszi-téli szezon legjobb party szervezője! Biztosan jól szórakoztok majd a lányokkal, miközben boszorkányujjakat süttök vagy éppen a másik monokliját rajzoljátok terebélyesebbre. Ha vendégként leszel hivatalos, akkor pedig készítsd saját kezűleg a jelmezed, úgy biztosan ki fogsz tűnni a tömegből.

Tipp: A Pinterest jó barátod, rengeteg ötletet és leírást találsz, hogy miképp tedd egyedivé ezt a hátborzongató éjszakát. Arról nem is beszélve, hogy a tökfaragás szinte művészetté nőtte ki magát – keress előre mintákat, hogy a lámpásod is igazán különleges legyen!