Öt különleges modell, akik plus size mivoltuk miatt váltak híressé

Krisztus előttől egészen az 1960-as évekig a többé-kevésbé a telt alak volt az ideális, legyen az Willendorfi Venusra hajazó vagy barokkosan harapnivaló. A ’60 években azonban lassan térhódító útjára indult a soványság, a trend, mely napjainkban tetőzik igazán. A ’70-es évek közepén egy divatmodell átlagosan 8%-kal volt vékonyabb nőtársainál, a 2000-es évekre ez a szám lassan 23%-ra emelkedett. ..

Azonban manapság szerencsére egyre nagyobb hangsúly kerül a soványság kérdésére. Ellenpéldaként egyre népszerűbbek a plus size-nak nevezett modellek, akik nem ritkán nem a társadalom szélsőségeit képviselik, csupán molettebbek „hagyományos” modelltársaiknál. Lássuk, kik is a legnépszerűbbek ezen a téren!

Robyn Lawley

Méretei: 99-78-104

xrobyn-lawley-lingerie6.jpg.pagespeed.ic.P2YfdgG-_r

A 24 éves, ausztrál, szőke szépség többek között már az olasz Vogue címlapján is szerepelt. A karrierjén nagyot lendített, hogy beállt a plus size lányok közé. Első magazinfotózására 2006-ban került sor, azóta dolgozott az Elle-el, Marie Claire-el és Steven Meisel fotóssal is. Valamint ő volt az első plus size modell, aki az ausztráliai Vogue 52 éves történelme során először bekerült a magazinba. A modellkedésen túl idén augusztusban fürdőruha-kollekciót tervezett, melynek darabjai 38-48-as méretben kaphatóak. Továbbá gasztroblogot ír, blogja, a Robyn Lawley Eats annyira népszerű, hogy szakácskönyv is készül belőle, valamint felkérték egy ausztrál főzőműsor vezetésére.

Kate Dillon Levin

Méretei: 102-81-104

510x650xKate-Dillon.jpg.pagespeed.ic.8Nqwy4GKzI

A 39 éves amerikai modell nem ma kezdte a pályát. 16 évesen egy kávézóban fedezték fel, majd 1991-ben az Elite Look of the Year (ma Elite Model Look) versenyén harmadik helyet ért el. Pályája során szinte az összes nagy márka kampányában szerepelt már. A modellkedés mellett azonban a tanulásra is jutott ideje, politikatudományból diplomázott. Rendszeresen végez humanitárius tevékenységeket és a triatlon teljesítésére is maradt energiája. 2010-ben a környezetbarát életmódról jelent meg egy cikke az amerikai Glamourban, továbbá az oldal vendégbloggere is volt abban az évben, amikor divat és életmód tippeket osztott meg az olvasókkal. Jelenleg Seattle-ben él férjével és hároméves kisfiával.

Tara Lynn

Méretei: 96-86-120

tara lynn

Hazánkban talán ő a legismertebb plus size lány, hiszen 2010-ben a magyar Elle borítóján is szerepelt, továbbá 2012-ben őt választották a H&M „Big Is Beautiful” kampányának arcaként. Munkáin túl főleg egy, az Elle-nek adott interjújában tett kijelentésétől vált híressé. A modell ugyanis nem hisz abban, hogy a divatiparnak több, különböző típusú alakra kellene terveznie, hiszen minél zsírosabb valaki, annál több variációja alakul ki a testnek, így nehéz olyan ruhát tervezni, ami egy nagyobb nőn is jól mutat. Szerinte plus size modelleket főleg illat- és kozmetikai reklámokban érdemes alkalmazni.

Demmer Erika

Méretei: 100-78-105

demmer erika

Az évek óta Németországban élő magyar modell hazánk talán első híres plus size modelljének is tekinthető. 16 évesen, még vékonyan kezdődött karrierje, aztán ahogy nőiesedett, belépett a plus size-ok sorába. Számtalan magazinszereplésén túl elmondhatja, hogy ő volt az első, európai plus size lány, aki a Glamour címlapjára került, valamint elnyerte a Nivea Q10 legszebb bőr díját.

Farkas Éva

Méretei: 107-84-104

farkas éva

A fotósként induló hölgy az elmúlt két évben már modellként is bizonyított Angliában Eva Fontaine néven. Legnagyobb sikerei közé sorolható az idei British Plus Size Fashion Weeken való részvétele. Egy hosszabb interjút itt olvashattok a modellel.