Övcsömör

Sokáig csak funkcionális szerepet töltött be az öltözködés világában, de már egy jó ideje kiegészítővé avanzsált az öv. Két alapvető kérdés merül fel, ha övről van szó: milyet? és hova? Most pedig mindenre választ kaphattok!

Nos, a kérdések megválaszolása során több faktort is figyelembe kell vennünk: alkat, stílus, szín, anyag. Gyakorlatilag bármilyen ruhaneműhöz hordhatunk övet, lehet az nadrág, ruha, szoknya, vagy tunika.

Egyet azonban ne felejtsünk el: az öv célja nem az, hogy összenyomva a derekunkat vékonyabbnak tűnjünk (sosem fog sikerülni!), hanem a meglévő derék/csípő kiemelését szolgálja.

Külön felhívnám plus size-os lányok/nők figyelmét: ez az egyik legnagyszerűbb fegyver, ami valaha a kezetekben volt! Nem kell elkeseredni, minden az optikai illúzión és az arányokon múlik. Minden nőnek van dereka, rendszerint keskenyebb is, mint a csípő, így egy jól kiválasztott öv segítségével csodálatos homokóra-alakot varázsolhattok magatoknak. A siker pedig garantált! Adok is néhány tippet:

 

Nádszálkarcsúak bátran viselhetnek széles vagy keskeny övet, akár többet is. A széles övek közül érdemes olyat választani, amely ívesre szabott, mert ez tökéletesen követi a derék formáját.

trneds--bold-belts-thumb

Akinek alapvetően vékony, de nem karcsú a dereka, inkább csípőn viseljen övet.

beltsonhip

Körte alakúaknak a derékra csatolt öv az ajánlott, hiszen ezzel hangsúlyozhatják karcsúságukat.

20080822Uma6

A molettek számára a lazán felcsatolt, csípőre engedett, nem túl széles öv az ideális. Ez úgy a legelőnyösebb, ha kissé V-alakban helyezkedik el, ez optikailag nyújtja az alakot. Kaphatók olyan övek is, amelyek eleve V-formára szabottak.

 

Lássunk néhány ruhát, melyhez illik/lehet/kötelező övet viselni. (Ha már van behúzott rész a ruhán, nyert ügyünk van.)

 

Aki azt gondolja, hogy az övvel nem lehet játszani, és csak egyféleképpen lehet hordani, az nagyon is téved! Hadd mutassak nektek  néhány példát arra, hogyan lehet kreatívan felhasználni a szekrénybe behajított deréktekerentyűnket:

 

Most pedig lássunk néhány példát a kifutókról:

És még néhányat a sztárvilágból:

Lessetek be a Gucci kínálatába:

Idén mind a pasztell-, mind az élénk színek hódítanak, és ami szinte sosem megy ki a divatból: a rockos stílus, ezekhez is mind-mind bátran válasszatok övet!

A múltkori kendős cikkemre visszautalván:

3

 

és a +1 ötlet:

22

Egyet azonban ígérjetek meg: bárhogyan is tekeritek a derékravalót, ezt a szarvashibát nem követitek el!

 

EasyCapture1pp

:DDD

Természetesen a képekre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetitek a fotókat.

Továbbá várjuk saját ötleteiteket, merész vagy érdekes megoldásaitokat és ha betageltek minket a képen, az megjelenik a Fashionfave oldalán!