Paris Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 – 1.és 2. nap

Ahogy igértük, újra jelentkezünk a divat egy másik fővárosából, Párizsból! Mára a párizsi divathétből az első két napot hoztuk el nektek, pontosabban a  legjobb kollekciókat.

 

MUGLER

Kissé csalódtam Nicola Formichetti legújabb kollekciójában, hiszen a kifutón látott darabok csaknem 90%-a az utcán is megállná a helyét. Persze ezzel semmi gond sincs, sőt -csak én még nagyobb extravaganciát vártam a show kedvéért. Ellenben annak is örülök, hogy igenis hordható a kollekció! Nagy kedvenceim az öltönyök, melyek zsebei olykor fantasztikus rátétekként egészülnek ki -ez a jelenség az égész kollekción végigvonul. Meglepően sok a ballon és a kabát a márka tavaszi kollekciójában, de ezt ellensúlyozza a tömérdek short(!) és a sok fehér. Ha már színek, akkor a kollekció domináns színe a fehér és a fekete, de feltűnik egy-egy barack, kék, menta és bézs árnyalat is. Mindenképpen meg kell említenem a kollekció alapdarabját, a nyaklánc és a nyakkendő ötvözetét, amelyre még nincs magyar megfelelő, de dolgozunk rajta… Ugyanakkor fantasztikusak az övek ill. az övcsatok is, nem beszélve a letisztult darabokról, melyeket egy-két sliceléssel bolondította meg Formichetti. Igen, ez Párizs!

Louis Vuitton

A márka 2013-as tavaszi kollekciójának megalkotásakor Kim Jones a tengerek világából inspirálódott. E téma főleg a színekről köszön vissza, a renget sötét kék, a szürkék és a neon színek is a tengerek élővilágát idézik. Kicsit nehéz a kollekcióról beszélni, mert valahogy nem az én ízlésem Jones kollekciója, bár egy-egy outfit egészen kedvemrevaló. A kollekció egy nagy kettőség, míg az öltönyök erősen slim fit jellegűek, addig a pólók, a kabátok és a sok nadrág is oversized szabású. Nem tudom, hogy Ti hogy vattok vele, de nekem ekkora ellentétek egy kollekción belül már emészthetetlenek, sajnálom LV. Szerintem egy-egy remek darabot mindenki talál a kollekcióban, de teljes egészében a hazai piacon szerintem eladhatatlan lenne a kollekció. Gondolok itt az úszódressekre, a 4-5 fajta anyagból összevarrt nadrágokra, a mentőmellényekre hajazó pólókra és a földig érő sokzsebes ballonra. Nem tudok szó nélkül elmenni a LV mintás áttetsző fehér ingen, valami borzalom… Nem szeretnék senkit sem befolyásolni, döntse el mindenki saját maga, hogy fave vagy fail a LV 2013-as tavaszi kollekciója.

Viktor&Rolf

Egyszerűen nem találom a szavakat. Kellően extravagáns, de ugyanakkor visszafogott és egy csöppet letisztult. Ember legyen a talpán, aki megérti, hogy egy tavaszi kollekcióba minek annyi ballon- és bőrkabát, de ezt leszámítva remekeltek a holland tervezők. Míg Milánóban a metál anyagok voltak a nyerők, addig úgy látszik Párizsban a barack árnyalatok hódítanak majd -ez egyik kedvenc szettem is barack árnyalatokban pompázik. Ellenben a kollekció csaknem fele a feketére épül… De nem kell elkeseredni, nem küld minket senki a melegre feketében, hisz választhatunk a bézs és homok árnyalatok, a barack, a tangerine tango és a fehér színek közül is, ha megnyernénk a lottót és csak Viktor&Rolf-ba bújnánk jövő nyáron. Nagy kedvenceim a flitteres darabok, olykor egy egész öltönyt ‘díszítenek’ a kis csillogó lapocskák, de van, hogy csak egy unalmas szürke pólót dobnak fel. A márka alapítói még mindig előnyben részesítik az öltöny-edzőcipő kombót, ami nekem már unalmas és lerágott csont. Ugyanakkor a magasított szárú edzőcipőkért és a sapkákért odavagyok.

 

Mai favoritom a Viktor&Rolf kollekció, de ugyanúgy szerettem a MUGLER darabjait is, és hát a Louis Vuitton-t is meg kell szokni, mégiscsak LV.

Folytatás következik!

Képek forrása: VOGUE Italia