Paris Fashion Week Spring 2013 3. nap

A divathetek szezonjában egyetlen kritikus sem unatkozik, így mi sem. Tegnap még az első és a második nap legjobb kollekcióiról olvashattok, ma azonban már a párizsi divathét harmadik napját összegezzük.

Christian Dior
Ha nagyon őszinték szeretnénk lenni, akkor maga a kollekció mesés. Ellenben mi még mindig siratjuk a ‘régi’ Dior-t, hiszen a mai napig nem tudjuk feldolgozni azt a tényt, hogy megváltozott az ikonikus francia divatház. Na de még mielőtt elkalandoznánk, térjünk is vissza a Raf Simons első Dior ready-to-wear kollekciójához! Hogy miért is neveztük mesésnek az új darabokat? Hát pont azért, mert Simons első Dior couture kollekciója elevenedett meg újra a kifutón, persze az új összeállítások sokkal hétköznapibbak és kevésbe exkluzívak, mint anno. A couture show-n látott anyagok, szabások és sziluettek is újra visszatértek, melyeket Simons olykor kiegészített pár újdonsággal is, gondolunk itt az áttetsző anyagokra, a rétegzett organzákra és a lézer vágott bőrre. Nektek hogy tetszik a régi-új Dior, immár Simons vezetésével?

Maison Martin Margiela
A MMM kreatív csapata mindig előáll valami észveszejtő megoldással. A brand 2013-as tavaszi kollekciójában ez a fűszer most elmaradt, ellenben most a sziluettet követő ruhák és a minimalista oversize darabok kontrasztja tette különlegessé a bemutatót. A kollekcióban szerintünk mindenki megtalálja a saját alkatához leginkább passzoló ruhát, hiszen a sejtelmes oversize darabokban minden nő elkápráztathatja párját. Bár biztosak vagyunk benne, hogy nem lesz tömeg cikk egyetlen MMM ruha sem, így csak előremutató trendeket láthattunk a kifutón.

Sonia Rykiel
A megszokott színesen bohém ruhák helyett jövő tavaszra a brand sokkal letisztultabb darabokat álmodott meg. Így biztosak vagyunk benne, hogy idén tavasszal nem feleslegesen spájzoltatok be pasztell ruhákkal, hiszen jövőre is hasznukat tudjátok majd venni. A pasztell árnyalatok mellett a fehér a kollekció fő színe, de megtalálhatóak a sötétebb árnyalatok is, pár outfit erejéig. A darabok többsége valahol a letisztult oversize és a nőies szabás közt táncol, de az összes ruhát valami üde, friss szellő lengi körül. Mi nagyon sajnáljuk, hogy nem láthattuk a ruhákat ‘mozgásban’ a kifutón, csak a lookbook képeken.

Nektek melyik kollekció tetszett a legjobban?