Paris Fashion Week Spring 2013 4. nap

Egyszerűen csak mi is kapkodjuk a fejünket, a jobbnál jobb kollekciók láttán. Emlékeztek még a tegnapi nap legjobb bemutatóira, ha esetleg már nem, akkor katt ide. De nem is húznánk tovább a szót, következzenek a negyedik nap legjobbjai.

Viktor&Rolf
A tervezőpáros talán eddigi legromantikusabb kollekcióját láthattuk. A könnyed lágyságot mindössze a pár metál csillogású anyag és kiegészítő törte meg – de szerintünk pont ezért volt fantasztikus a párizsi bemutató. A modellek tündérként vonultak a pasztell árnyalatú ruhákban, de egy sötétebb kiegészítő, vagy egy csillogó fodor mindig tudatta velünk, hogy ez Viktor&Rolf, és semmi sem az, aminek látszik. A rafinált szabásoknak köszönhetően a ‘tündérekről’ hamar kiderült, hogy igazi hús-vér nők, akik (szó szerint) diktálják a legújabb divatot. S így lett az egykori romantikából szex és dög. Szerintetek?

Vivienne Westwood
A punk nagymama újra sokkolta a párizsi közönséget – de Westwood-tól ezt is várjuk. A márka 2013-as tavaszi kollekciója egészen az 1800-as évek öltözködés kultúrájához nyúlt vissza, így több sonkaujjt és míderes felsőt is láthattunk a modelleken. Természetesen nem az eddig ismert formájukban, hanem a már jól megszokott, Vivienne Westwood stílusban. Mindenképpen szeretnénk megemlíteni, hogy a pár napja Lady Gaga viselte ‘CLIMATE REVOLUTION’ póló belekerült a márka jövő tavaszi kollekciójába. Ezzel újra bebizonyosodott, hogy Gaga igenis formálja a divatot. A kollekció szerintünk is hatalmas show, ellenben a darabok többsége nem az ‘utcára’ készült, sajna csak leendő trendeket vetít elénk.

Jean Paul Gaultier
Madonna, Grace Jones, Boy George, David Bowie, Michael Jackson és az ABBA is felvonult Jean Paul Gaultier bemutatóján, Párizsban. Na nem kell ezt komolyan venni, csak újragondolta a 70-es és 80-as évek legnagyobb ikonjait a francia dizájner. Valahogy így születhetett meg a brand jövő tavaszi kollekciója. Éles válltömések, csúcsos melltartók, disco korszakot idéző metál anyagok, olykor semmit sem takaró necc ruhák és még sorolhatnánk az említett korszakokra jellemző trendeket. Nekünk nagyon bejön, hogy Gaultier nem áll be a minimalista irányzat követői közé, hanem lázadva a múltat idézi, nem is akárhogy. Szerintünk az elmúlt pár szezonban most éledt újra egyszerre Madonna Erotica korszak és az ABBA disco láza, nem beszélve a pop kaméleonjaként is emlegetett David Bowie különc stílusáról. Le a kalappal Gaultier előtt!

Nektek melyik kollekció tetszik a legjobban?