Paris Fashion Week Spring 2013 5. nap

Már lassan egy hete naponta publikálunk a divat fővárosaiból, és jelentjük: már csak három nap és vége a szeptemberi divatszezonnak. Így még egy utolsó nagy hajrában hozzuk nektek a legismertebb márkák legfrissebb kollekcióit.

Hermés
Az egyedi nyomatairól ismert francia divatház 2013 tavaszára sokkal letisztultabb darabokat kínál. Az eddigi megszokott feltűnő outfitek helyett, most visszafogott színeket és szabásokkal kényezteti a vásárlóit a brand – az organzákat a bőr kiegészítők tették különlegessé. Amit kicsit furcsállunk az az, hogy indokolatlanul sok a kabát a márka tavaszi kollekciójába… Ha valaki tudja a választ, hogy ez mire szükséges, kérjük írja meg – előre is köszönjük.

John Galliano
A Dior-ral egy időben a John Galliano brand-et is elárasztotta a minimal életérzés. Az eddigi csillogást és pompát felváltotta az unalom és a melankólia. Tudjuk, hogy valószínűleg ez volt a kollekció koncepciója, de akkor is, minek elrontani egy menő márkát. Az utóbbi pár évben szinte felsorolni sem tudnánk, hogy mennyi divatház élén történt változás, de egy brand sem sínylette meg a tervezőváltás annyira mint a John Galliano (és a Dior). Na jó tudjuk, hogy most az új darabokról olvasnátok, de egyszerűen nem lehet se jót, se rosszat írni a tegnapi bemutatóról. Amiben biztosak vagyunk az az, hogy ez eddig a márka legsemlegesebb kollekciója… Szerintetek?

Givenchy
Annak ellenére, hogy személyem nem minimal rajongó, a Givenchy legfrissebb 2013-as tavaszi kollekciója elnyerte a tetszésem. Bár ha nagyon rosszmájúak szeretnénk lenni, akkor elég sok hasonlóságot vélhetünk felfedezni a Lanvin 2012-es őszi darabjai és a Givenchy jövő tavaszi fodrai közt. A kollekció nagy része valahol a minimal, az oversize és a slim fit közt kering – Riccardo Tisci olyan finoman egyesítette e három szabást, hogy egy roppant érdekes és figyelemfelkeltő kollekciót alkotott. Természetesen a színek a minimal jegyében, a fekete és a fehér árnyalatokra szűkül, olykor némi metállal megbolondítva. Ha egy szóval kéne jellemezni a brand új darabjait, a FAVE jelzőt kapná.

Nektek melyik kollekció tetszik a legjobban?