Paris Fashion Week Spring 2013 6. nap

Néha már mi sem tudjuk, hogy mely márkák kollekcióit láttuk már, de az biztos, hogy a Louis Vuitton-ra még pár napot várnotok kell. Addig is íme a mai összeállításuk:

Stella McCartney
A mi Stellánk még mindig nem tud elszakadni az oversize daraboktól. A brand 2013-as tavaszi kollekciójában szinte nem is találni slim fit szabást, csak túlméretezett darabokat. Elsőre kicsit fura volt ennyi oversize ruhát látni a kifutón, de miután közelebbről is szemügyre vettük őket, jelentjük a ruhák igenis nőiesek! Bár sokan tartanak ettől a szabástól, miszerint elveszik benne a viselője alakja – ellenben Stella áttetsző anyagokkal egészítette ki a túlméretezett ruháit, így minden egyes outfitben van valami szexi. Tehát jövő tavaszra Stella oversize és minimalista szabásokat kínál, megfűszerezve egy csipetnyi döggel.

Giambattista Valli
Hatalmas FAVE Giambattista Valli 2013-as kollekciója. A brand legfrissebb darabjai valahol a minimal és a haute couture közt táncolnak, de sosem tudjuk eldönteni, hogy melyik vonalt is képviselik az adott ruhák. Egészen a mindent takaró oversize kosztümöktől, a csipkeruhákon át az áttetsző szoknyákig minden megtalálható a márka jövő tavaszi kollekciójában. Nem is húznánk tovább a szót, nézzétek meg Ti is a bemutatót:

Saint Laurent
Végre felpezsdült az egykori YSL, immár Saint Laurent by Hedi Slimane. Az új kreatív vezetőtől egy sokkal dögösebb vonalat kaptunk, mint amire mi számítottunk. Az új Saint Laurent-t valahol az egykori Gucci by Tom Ford és a mostani Roberto Cavalli közt lebeg, megbolondítva azzal a megmagyarázhatatlan párizsi sikkel. Nem szeretnénk sokat filozofálni, de mi megbolondultunk Slimane debütálásától. Bár fura látni, hogy egy tavaszi kollekció fő színe a fekete, de egye fene, ha ezt a Saint Lauren by Slimane tolmácsolásában kapjuk. Na jó, őszinték leszünk a bemutató utolsó 6-7 összeállítása a szivárvány színeiben pompázott, de sokkal sötétebb árnyalatokban. Ebből arra merünk következtetni, hogy nem csak fekete darabok közt válogathatunk majd a márkaboltokban. Nézzétek meg Ti is a bemutatót, hiszen ez egy divattörténelmi pillanat:

Nektek melyik kollekció tetszik a legjobban?