Paris Fashion Week Spring 2013 7.nap

Az utolsó előtti napra is jutott kellemes csalódás és meglepetés – sőt, több is. Egy igazi vérbeli francia márkával kezdenénk is a mai összefoglalónkat:

 

Chanel
Mr. Lagerfeld újra egy klasszikus Chanel kollekcióval kápráztatta el a párizsi közönséget. A mi jó öreg Karlunk még mindig kísérletező kedvében van, így több világosabb szín (fehér, kék, pink) is bekerült a kollekcióba. Persze még így is temérdek fekete tweed kosztüm is felvonult a kifutón – de ettől most eltekintünk. Nem beszélve arról, hogy az élénk, vibráló színek mellett újra megjelent a farmer és a hímzett virágminta. A darabok többsége a klasszikus stílust viselik magukon, ellenben az oversize szabásoknak köszönhetően mégis mai, modern. Ugyanakkor nem tudunk szó nélkül elmenni a bemutató legextrémebb darabja mellett, ez pedig nem más mint a hatalmas Chanel táska – ezt látnotok kell! Reméljük nem lesz trend belőle… Nektek hogy tetszik kísérletező Karl legfrissebb kollekciója?

Valentino
Maria Grazia Chiuri és Pier Paolo Piccioli újra mesterművet alkottak. A márka kreatív vezetői tovább ápolják az alapító, Valentino Garavani hagyatékát megbolondítva a XXI. századi minimalizmussal. A fehér, fekete és nude mellett még mindig fontos kiegészítője a kollekciónak a Valentino vörös. A rengeteg csipke és a selyem mellett e márka 2013-as tavaszi felhozatalában is megjelentek a metálos csillogású anyagok. Ellenben a most oly’ divatos lézervágott bőr darabok valahogy kimaradtak, helyette merevített csipkéből készítettek roppant szexi és sejtelmes összeállításokat. Nem szeretjük ismételni magunkat, de imádjuk a brand jövő nyári ruháit, FAVE a javából!

Alexander McQueen
Sarah Burton újra fantasztikusat alkotott, mintha maga Lee Alexander alkotásait látnánk a kifutón. A brand jövő nyári kollekciója bár ‘csak’ leendő trendeket diktál, de mi így is oda vagyunk a bemutatón felvonultatott darabokért. Áttetsző neccek, bodyk, míderek és abroncsok – valószínűleg a különleges anyagok mellett ezek az apró, de dögös ruhadarabok is helyet kapnak majd a márka valós 2013-as tavaszi kollekciójában, mert valljuk be őszintén, hogy a kifutón látott kreációk csaknem 90% nem utcaképes. Ennek ellenére, mi imádjuk Sarah legújabb alkotásait, és Ti?

Nektek melyik kollekció tetszett a legjobban?