Paris Fashion Week Spring 2013 8. nap

Nem vártuk, de sajnos muszáj könnyes búcsút inteni a párizsi divathétnek. Legalább az vigasztal bennünket, hogy az utolsó napra is igazi nagyágyúk maradtak. Vágjunk is bele!

Louis Vuitton
Abban biztosak vagyunk, hogy Marc Jacobs színes kockákkal álmodott. Na meg abban is, hogy Anna Wintour újra az egekbe dicséri majd a francia brand új kollekcióját, mert hát “mekkora fantázia bújik meg a kockákban”. Ellenben, hölgyeim, most őszintén Ti felvennétek a bemutató valamely kockás darabját is – hja igen, mert LV. És szerintünk pont ezzel van a baj, azért mert Jacobs kreálta, az már fantasztikus és trendi. Nem beszélve arról, hogy Wintour hatalmának köszönhetően, ma már nem bukhat meg egyetlen LV kollekció sem – de ez egy más téma. A kis túlzással változatos szabású ruhákat a kockás minta tette feltűnővé. Kisebb-nagyobb, fehér-nude, fehér-sárga és az elmaradhatatlan fekete-fehér. Személyes véleményem Jacobs legújabb alkotásairól, hogy még a túl művészi, haute couture jellegű ruháktól is rosszabbak a kockás outfitek. Hiszen a művészi darabok legalább valamilyen trendet elővetítenek, de ezek, hát… Keresem a szavakat, de nem találom. Lányok, tegyétek a szívetekre a kezeteket és válaszoljatok újra kérdésünkre: Ti megvásárolnátok bármely kockás kreációt is?

Miu Miu
Alapjába véve maga a kollekció remek. És most jön az a bizonyos DE. De indokolatlanul sok a sötét árnyalat és a szőrme a márka 2013-as tavaszi gyűjteményében. A boka felett végződő ceruzaszoknyás-melltartós kombinációk remek kontrasztot képeztek a combközépig érő miniruhás-szőrmés összeállításokkal, emiatt a kettősség miatt volt élvezhető a bemutató. Nem beszélve arról, hogy több sziluett is John Galliano 2011-es tavaszi, s egyben utolsó, a Dior-nak tervezett couture ruháira hajaztak. Mindent összegezve, nekünk fura ennyi szőrmét és nagykabátok látni egy tavaszi bemutatón.

Elie Saab
Megszokottan a márka jövő tavaszi kollekciója csinos és nőies, egyszóval FAVE. A mesés sziluettek mellett a színek is csodálatosak, nem beszélve a vibráló kék összeállításokról. Talán azért is szeretjük annyira az új ruhákat, mert nem a trendeket követik, hanem klasszikusak és időtállóak. Nem is szeretnénk egyelőre többet elárulni, hiszen hamarosan bővebben is olvashattok majd a kollekcióról.

Nektek melyik kollekció tetszett a legjobban?