Párizs top 8 látványossága

Ezentúl igyekszünk egy kis úti guide-et is összeállítani egy-egy szerelem-városunkról. Mivel mással is kezdhetnénk a sort, mint a csodálatos Párizzsal!

Az Eiffel-torony

A sort Párizs ékkövével kezdenénk, a 324 méter magas Eiffel-toronnyal, leggyakrabban vele azonosítják a francia fővárost. Valóban gyönyörű a monumentális építészeti remekmű, a tornyot körülölelő füves területeken pedig teljesen ki lehet kapcsolódni.

http://www.wallpapersbrowse.com/eiffel-tower-wallpaper/

Viszont van egy csomó hátránya is, amelyek nem biztos, hogy a fantasztikus képek alapján nyilvánvalóak volnának. Előszöris mindig hatalmas a sor, hiszen a világ minden pontjáról érkeznek turisták, és mind azzal a szándékkal, hogy feljussonak a toronyba. Ha túl vagy a jegypénztáron, akkor sincs még vége, hiszen a liftre ismét várakozni kell, illetve a legfelső emeletre is legalább annyian fel szeretnének jutni. Viszont eláruljuk, a kilátás ugyanolyan, az utolsó és utolsó előtti emeleten is! A másik dolog, amire fel kell készülni, azok a szuvenír árúsok a torony tövében, akik bizony pofátlanul jönnek-mennek, és a privát szféra fogalmát még hallásból sem ismerik.

Louvre

A Louvre története még 1204-re nyúlik vissza, amikor Fülöp Ágost király megépítette kastélynak. Az évszázadok alatt folyamatos átalakulásokon ment keresztül, állandó bővítések mellett nyerte el végleges, ma is megtekinthető formáját.

http://www.darkparis.com/mysteries-of-paris-98-the-666-triangles-of-the-louvres-pyramid/

Azt mondják, hogy kb. egy hét volna elég arra, hogy nyugodtan megtekintsük Párizs legnagyobb múzeumát. Ha egy hetet nem is, bár egy napot érdemes rászánni. Da Vinci Mona Lisája pedig kötelező!

Notre-Dame

A Louvre-től nem messze találjuk meg gyermekkorunk egyik kedvenc méséjéből ismert Notre-Dame-ot! A rózsaablak mellett a vízköpők is fantasztikus precizitással vannak kidolgozva, mindenképpen érdemes eltölteni benne béhány órát!

http://en.parisinfo.com/discovering-paris/major-events/easter-in-paris/religious-celebrations-for-holy-week-and-easter/holy-week-and-stations-of-the-cross-good-friday-in-parisian-churches

Champs-Élysées

Természetesen Párizs leghíresebb utcája sem maradhat ki a sorból, belegondolva számtalan filmben láthattuk már a Champs-Élysées-t, varázslatos érzés egyszer ténylegesen is végigsétálni rajta! Ám készüljünk fel egy kis szívfájdalomra is, hiszen a legnevesebb designereknek mind van üzletjük a híres sétányon. Az utca végén pedig a Diadalív előtt találhatjuk magunkat.

http://www.phototheque.arnaudfrichphoto.com/en/media/edfe31d2-ed66-11e1-861b-8165b3b3ae88-champs-elysees-and-arch-de-triomphe-by-night-paris/fs

Moulin Rouge

A híres Vörös Malom a mai napig üzemel, viszont igencsak borsos árat kérnek el egy-egy produkcióért.

http://parisjourney.com/the-moulin-rouge-paris-before-your-visit

Panthéon

A Quartier Latin negyedben található a Panthéon, amely a francia forradalom idején a legdicsőbb franciák temetkezési helyévé vált. Itt találhatjuk Mirabeau, Voltaire, Rousseau, Victos Hugo, Émile Zola, Claude Monet, Alexandar Dumas és a Curie házaspár nyughelyét is.

https://frenchmoments.eu/pantheon-paris/

Sorbonne

A Panthéontól mindössze öt percnyi sétára található a Sorbonne. Furcsa elképzelni, hogy itt már a XIII. századtól folyt az oktatás.

https://hu.pinterest.com/pin/423408802452526839/

Versailles

Párizstól 20 km-re, délnyugati irányban fekszik a francia történelem egyik legismertebb kastélya: Versailles. Érdemes egy egész napos programot szervezni ide, hiszen már maga a kert is monumentális. Az egykori királyi birtok 67,000 négyzetméter területet ölel magába és csak úgy sugárzik róla a pompa, nem hiába, hiszen az abszolutista uralkodók lakhelye volt.

https://www.lonelyplanet.com/france/versailles

Disneyland

Szintén egy egész napot érdemes Disneylandre szánni. Nincs az a kor, amikor egy ilyen park már nem érdekes, hiszen mindenki szeret gyermekkora helyszínei között kalandozni. Ráadásul a párizsi van hozzánk a legközelebb, így tényleg nem érdemes kihagyni, ha már egyszer arra járunk!

http://www.repulojegyutazas.hu/parizsi-disneyland-park-parizs-nevezetessegei/

A fent említett látványosságok mellett természetesen számtalan akad még Párizsban, a legapróbb macskaköves utcácskákban is találhatunk igazán érdekeset. A gyönyörű parkok szintén kötelező úticélok, hiszen mind nevezhető a nyugalom oázisának is. A diákigazolványt pedig nem érdemes itthonhagyni, hiszen a legtöbb helyen külön árkategóriába sorolják a diákokat!