Preen divatház

Őszintén megvallva az érdeklődésem a Preen 2013 Resort kollekciója keltette fel annyira, hogy mélyebbre ássak a divatházzal, a korábbi kollekciókkal és a tervezőkkel kapcsolatban is. A kutatásom eredményét pedig megosztom veletek.

Justin Thornton és Thea Bregazzi ugyanott nőttek fel, egy művészeti kurzuson találkoztak először mikor 18 évesek voltak. Különböző egyetemeken tanultak, de később újra összehozta őket és sors. Egy közös felkérés megpecsételte a sorsukat – együtt próbáltak szerencsét. 1996-ban megalapították divatházukat és nem sokkal később London nyitottak butikot, ezt pedig további gyarapodás követte. Az első London Fashion Week-en való szereplésük a 2001 tavaszi kollekciójának bemutatása volt.

Az tervezők Londonban rendezkedtek be és 2008 szeptemberében első közös gyermekük is ide született.

Kezdetben Londonban mutattak be, aztán a 2008 tavaszi kollekciójuk már New York kifutóit koptatták. Ettől kezdve megduplázódtak az eladásaik és világszerte hódítani kezdett a márka. De még ez sem volt elég, azon gondolkoztak, hogy egy olcsóbb, több ember számára megfizethatő kollekciót is ki kéne dobniuk a piacra. Így jött létre: a ‘Preen Line‘ vonal. Napjainkban már 6 kollekcióval jönnek ki évente és 35 országban árulják gyönyörűségeiket.

Az összes alkotásukat nehéz lenne egyben meghatározni. Hol nagyon nőies, hol férfiasabb, újabban pedig nőies és férfiasabb darabok is szerepet kapnak kreációik között és a színekkel sem fukarkodnak mostanság. Sikerrel találhatjuk meg náluk a punkot, a vintázs csipkét, a fonott bőröket és hagyományos szabást is.

Nem feledkezhetünk el a férfiaknak tervezett darabjaikról sem, de ezek kisebb jelentőséggel bírnak karrierjük alakulásában.

Nézzük bele először néhány korábbi kollekciójukba (2001-2006-ig):

Férfi kollekcióikból:

A 2012-es nyári kollekció részletei – ez lett talán a kedvenc:

A 2012 őszi kollekció:

Most jöjjön az ihletettség tárgya – a 2013 Resort kollekció:

Klienseik között tudhatják többek között: Kate Moss-t, Cindy Crawford-ot, Beyonce-t, Michelle Obama-t és Scarlett Johansson-t is.

Nektek melyik kollekciójuk tetszett legjobban?