Prieston ’16 ősz/tél – Budapest Fashion Nights

Április ötödikén a Boscolo Hotel Roma termében a Prieston márka mögött álló Nagy Noémi mutatta be a 2016-os őszi-téli kollekciója alkalmi ruháit a Budapest Fashion Nights keretein belül.

Ez utóbbi egy immáron 10. éve megrendezett rangos esemény, melyen az újabb és újabb tervezők alkotásait tekinthetik meg a szakma képviselői, rajongói, bennfentesei – legyen az híresség, vagy nem – alkalmat adva arra, hogy színvonalas keretek között találkozhassanak és beszélgethessenek a kollekciók készítőivel, aki jelenleg nem más volt, mint Nagy Noémi, a Prieston márka alapítója és tulajdonosa.

Budapest_Fashion_Night_2016_1_PRIESTON_01

Nagy Noémi és a Prieston

A nem mellesleg rendkívül fiatal tervezőnő első kollekcióját még 2013 tavaszán mutatta be, azóta pedig többek között az MQ Vienna Fashion Weeken, 2014 év végén Londonban, 2015 elején pedig, amelyre a leginkább büszke, a New York Fashion Weeken is kapott lehetőséget, hogy bemutathassa munkásságát a nagyérdemű előtt.
Ami pedig rendkívül izgalmassá teszi a mostani kollekciót, az a tény, hogy Noémi ruháit noha általában azon kozmopolita nőknek készíti, akiket nem a párkapcsolatuk határoz meg, a 2016-os őszi-téli műveit mégis nem más inspirálta, mint az a jó öreg szerelem.

_B3Q0821+PRESS

 

AW ’16

Bár a 21. században az esküvőről már sokkal inkább a válás jut az eszünkbe, azért az talán senkit nem fog meglepni, hogy a fent említett költemények ihletője azért mégiscsak a szerelem, vagy ha úgy tetszik, a szerelem okozta bódulat volt, amelyre a bemutatón megcsodálható ízléses lila-rózsaszín designnak köszönhetően szavak nélkül is könnyűszerrel rájöhettünk. Merthogy rózsaszín köd, értitek.
Ezzel pedig el is jutottunk a kollekció nevéhez, amely így máris értelmet nyer – a roppant kreatívan, ám mégis merészen kitalált Heroin elnevezés ténylegesen felölel mindent, amely a szerelem bódító hatásáról, a lila ködről, és az olyan dolgokról jut az embernek eszébe, melyek csak a kedvenc guilty pleasure sorozatainkban szerepelnek.
“A kollekció neve alapvetően a szerelemre utal – arról szól, hogy a szerelem is komoly függőséget okoz, akárcsak a drogok. Ráadásként a kollekció egyik fő színe a lila, amelyet a bódult szerelmi állapotban eluralkodó lila köd inspirált – árulta el a Prieston márka tervezője és egyben tulajdonosa, Nagy Noémi. – Ezeket a darabokat ajánljuk esküvőkre is, de nem kizárólag a menyasszonyok számára készültek, leginkább alkalmi stílusúak.”

Budapest_Fashion_Night_2016_1_PRIESTON_17
Habkönnyűnek tűnő anyagok, nézetek és lányok táncoltak végig a kifutón – némelyik szó szerint, ugyanis maga a bemutató egy meglepő, ám mégis mesébe illő tánccal nyitott. Ahogyan azt már korábban említettük, Nagy Noémi munkásságára még mindig bátran kijelenthetjük, hogy egy könnyed, vidám és játékos girl powert képvisel, legyen szó színválasztásról, anyagokról vagy akár szabásvonalakról. A szezon fő színe pedig – ki nem találnátok – a lila, de a púder, a tört fehér, a rózsaszín és a fekete is bőven megjelenik, ahogyan a saját, egyedi készítésű printek is különleges virágnyomatokkal.

Budapest_Fashion_Night_2016_1_PRIESTON_02