Ragyogj, akár a nap!

Észrevehető, hogy az idei évben egyre több kollekcióban szerepel a citromsárga szín, ami az elmúlt években kevésbé volt jellemző. Tény, hogy egy elég megosztó színről beszélünk, de vajon önmagában elég egy szín ahhoz, hogy meghatározza az idei év trendjeit?

Jelentésmezők

„Sárgul az irigységtől” – általános kijelentés, amit sokan ismernek és elvétve használnak a mai napig. Kutatások szerint, a sárga szín, különösen magyar területeken, szorosan összekapcsolódik valamilyen negatív jelentéssel, így hiába jelenik meg egy remekül összeállított kollekcióban, eltérő lehet a fogadtatás.

Sok helyen csak úgy ismerik, hogy az arany „testvére”. Lefokozzák, anélkül, hogy igazán végig gondolták volna, mennyi lehetőség van a sárga színben. Gyerekként bátran vettük fel, rózsaszínnel is, ha éppen ahhoz volt kedvünk. Nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget annak, hogy milyen háttérjelentése lehet a színnek. Jó tanács lehet, hogy tekintsünk a sárga színre most is így. Persze, ha nem muszáj, rózsaszínt ne viseljünk mellé, de törekedjünk arra, hogy a citromsárga jelképezze a nyári vidámságot, azt a ragyogást, amit a hétköznapokon megengedhetünk magunknak. Bízzunk abban, hogy ennek a ragyogó színnek a „személyisége” átütő erővel hat majd a környezetünkre és felvillanyozza a szürke hétköznapokat.

 

Nyári szín

2016 óta látható volt a sárga kollekciók térhódítása. Eleinte csak a kisebb anyagfelhasználású darabokban, mint például fürdőruha vagy szoknya jelent meg, 2017-ben pedig következtek a ruhák, a mellények, valamint a kabátok is. A kiegészítőknél szinte azonnal robbant a sárgaláz, amit a legnagyobb divatházak rögvest be is mutattak. Innen már egyenes volt az út, hogy ez a kissé szokatlan szín vigye el a fődíjat a tavaszi-nyári szezonban.

Párosan szebb

Mint minden szín esetében, a sárga is van, akinek jól áll és van, akinek nem. Nem kell kétségbeesni, ha beleszerettél, de mégsem érzed teljesen magadénak. Választhatsz másik árnyalatot, hiszen a rikító sárgától, egészen a mustársárgáig több árnyalat áll rendelkezésedre. Másik megoldás, ha más színekkel párosítod. A szürkével, a zöld sötétebb változataival igazán üde lehet a megjelenésed. Ha kicsit drámaibb hatást szeretnél elérni, válassz fekete kiegészítőket mellé.

Ha kifejezetten elegáns megjelenést szeretnél elérni, próbáld ki nude vagy föld színekkel párosítani. Így nem kell attól tartanod, hogy a két szín között nagy eltérés lesz, összhangba kerül a két árnyalat és esetleg még arany ékszereket is társíthatsz a sárga ruhád mellé.

Szerencsére a legnagyobb sztárok is hamar megszerették ezt a színt, így remek összeállítások születtek. Nézzünk néhány képet, hogy mihamarabb megkedveld ezt a csodálatos színt:

copyright by Gigihadidaily.tumblr.com
Gigi Hadid
copyright by Harper's Bazaar
Miranda Kerr
copyright by Pinterest
Blake Lively