Ragyogó smink, lépésről-lépésre

Nos, amióta az Instagram az egyik legnépszerűbb közösségi média, azóta minden trend ott kap először szárnyra. Nincs ez másként az Insta-Girl look esetében sem, amely egy ragyogó és tiszta sminket takar.

Nem arra kell gondolni, hogy teleszórjuk csillámporral a sminkünket és ragyogunk, mint egy diszkógömb, sokkal inkább egy elegáns, fényes megjelenésről van szó. Nyáron egyébként is legyen a sminketek alapterméke egy bronzosító és egy highlighter is, hiszen a napsütésben tűnik elő leginkább a fényük. De, hogy egyszerű legyen, jöjjenek a tippek és praktikák, hogy te is ragyogó sminkkel hódíthass a nyaraláson.

Először is, a matt végeredménytől máris vegyél könnyes búcsút! A hidratálókrém felvitele után vigyél fel egy ragyogást fokozó sminkalapot, hogy az alapozód remekül állja a sarat napközben és megadja az egészséges ragyogást a sminkednek. Erre szuper az AVON egyik új terméke, a mark. ragyogást fokozó sminkalap, valamint az ára is igazán baráti.

gf

Következő lépésként jöhet egy világos korrektor, elfedni a szem alatti karikákat és kiemelni az arc középső területét – orr, homlok, ajak fölötti és áll alatti terület. Ehhez mindenképpen folyékony korrektor ajánlott, mert ezt a legegyszerűbb igényesen összedolgozni az alapozóddal. A mi tippünk a CATRICE verhetetlen terméke, a Liquid Camouflage korrektor, amely egyébként vízálló, így még egy érv szól mellette.

catr

A kivilágosított területeket emeld ki egy highlighterrel! Bőrtónusodtól és a szemeden használatos színektől függően legyen ezüst vagy arany fényű, bár mi nyári időszakra inkább az arany fényt javasoljuk. A szemöldökcsontod és a belső szemzugod is emeld ki vele, ne sajnáld!

high

Ha ezzel megvagytok, akkor jöhet egy KEVÉS bronzosító is. Azért kevés, mert ezeknél a sminkeknél inkább a fényes highlighteren van a hangsúly. Vigyetek fel kis mennyiséget az orcátokra, illetve a hajtövekre is. Arra ügyeljetek, hogy kellően dolgozzátok el és ne maradjon ott egy éles csík! Ha olcsó és minőségi terméket kerestek, akkor vessetek egy pillantást a Lovely Sun&Tan bronzosítójára, ami maga a csoda, főleg a maga 1000 forint körüli árával.

bronzerek

A szemöldökötöket készítsétek el a szokásos formázási rutinotok szerint, majd a szemhéjatokra vigyetek fel egy alapot, hogy a melegben is tartósak maradjanak a színek. Itt két verzió van: csak egy éles, határozott tusvonalat rajzoltok meg, vagy pedig felvisztek némi világos, ezüstös/aranyos színű szemhéjpúdert is hozzá. Ügyeljetek arra, hogy összhangban legyen a highlighter színhatásával! A merészebbek bátran vessenek be egy jól pigmentált arany vagy ezüst színű szemhéjtust!

ghl

Az ajkak hangsúlyozására is több variáció közül választhattok. Az első, hogy felvisztek egy matt rúzst, amelyet az ajkak közepén feldobtok egy kevés highlighterrel így az kerül a középpontba, vagy felvisztek egy erősen pigmentált, fényes rúzst!

lipss

Végül itt egy tutorial videó, amelyből magatok is elleshetitek a szükséges lépéseket egy szuper fényes nyári sminkhez.

A képek forrása: Pinterest