Reggeli rutin, avagy hogyan varázsolj magadnak emberi külsőt egy nem túl pihentető alvás után!

Nyúzott kinézet, karikás szem, szénakazal haj. Ismerős érzés? Biztos mindenkivel előfordult már, hogy hasonló reggelre ébredt. Itt van 4 lépés, hogy hogyan varázsolj magadnak emberi külsőt az ilyen napokon!

1. Frissülj fel!

A reggeli tusolás életmentő tud lenni: felfrissít és egyaránt felébreszt, miközben kellemes illatot varázsol bőrödnek. Ilyen helyzetben kötelező, de más esetben is csak előnyödre válhat egy munka/iskola előtti zuhany. Ha mindezt összekötöd egy hajmosással is, határozottan fittebbnek fogod érezni magad, melyet a környezeted is észre fog venni. A frissen mosott haj mindent orvosol, ezt jó, ha észben tartod!

egyptian-cleric-men-allowed-to-s

Ám, ha nincs időd megmosni a loboncod, ne aggódj, frissítsd fel egy kis száraz samponnal, vagy ha az éppen nincs kéznél, használj púdert! Csak ajánlani tudom a babapúderokat, többek között azért, mert ugyanazt a hatást éred el velük, mint a száraz samponnal, csak lényegesen olcsóbban.

2. Sminkelj!

Szerencsés, aki természetes szépség. Ám vagyunk mi, többiek, akiknél egy szolid smink csodákra képes! Véleményem szerint nem kell sok, csak egy kis alapozó, hogy elfedje az összképet rontó mitesszereket, – rosszabb esetben – pattanásokat; egy szempillaspirál és voilá, már létre is jött a „természetes szépség”. Ha ennél egy kicsit többre vágysz, akkor az alábbi videó segíthet szolid, természetesnek ható sminked elkészítésében:

 

3. Fonj!

Annyira elaludtad a hajad, hogy már csak a lófarokba kötés segít rajta? Netán már kezd zsírosodni? Ne csüggedj, nem lehet mindennap frissen mosott, tökéletes hajjal kelni. Az ilyen esetekre a legjobb megoldás egy laza vagy nem laza, egyszerű vagy bonyolult, kicsi vagy nagy fonat a hajba.

Személy szerint áldom azt, aki kitalálta a hajfonást, mert egy fonat mindent megold: feldobja a külsőd, elfedi a zsíros hajat, de mindenekelőtt azt sugallja, hogy „Ez igen! Ő tud bánni a hajával!” – még akkor is, ha ez nem teljesen igaz.

Néhány kipróbált ötlet, melyeket csak ajánlani tudok:

+1: Ha nem bírod ki, hogy ne kösd fel a hajad, itt egy videó, mellyel izgalmasabbá teheted külsődet:

 

4. Gondold át a ruhaválasztást!

Egy rossz alvás után nyilván mindenki csak a kényelemre vágyik, ezért hajlamos ez alapján kiválasztani az aznapi szettjét, ami legtöbbször nem más, mint egy pulcsi-farmer kombó. Jól gondolom?
Ne tedd! Vedd rá magad, hogy felhúzz egy szoknyát, valami színes inget, blúzt, egyberuhát vagy bármit, ami nem arról árulkodik, hogy nem aludtad ki magad az éjjel. Hidd el, ha kicsit erőt veszel magadon, ugyanolyan nap lesz ez is, mint a többi! Hiszen minden nehéz kezdet után jön valami jó.

summer-work-outfit-idea-22

+1 tipp

Hallgass zenét készülődés közben! Hidd el, csodákra képes, és garantáltan jó kedved lesz egész nap, ha a kedvenc lejátszási listádra ébredsz.

Ébresztőórát lenyomni, és kezdődjék a nap!