Rendezd át a lakásodat öt perc alatt!

Ha te is úgy érzed, hogy az otthonodnak egy kis frissítésre van szüksége, akkor most figyelj!  Négy olyan tippet mutatunk, amivel olcsón, gyorsan és egyszerűen tudod majd újjávarázsolni. Készen állsz?

A mindennapos rohanásban, szinte észre sem vesszük, hogy ugyanazok a dolgok vesznek minket körül, ugyanolyan elrendezésben, nap mint nap. Csak akkor csodálkozunk rá, ha valami megváltozik. Pedig a környezetünk visszahat ránk, a közérzetünkre, hangulatunkra, szellemi állapotunkra. Itt az ősz, egyre több időt töltünk majd bent, így ilyenkor még fontosabb, hogy felturbózzuk a lakásunkat!

1. Figyelj a textúrákra!

Alig észrevehető, pedig már egy-két szövet is melegséget tud kölcsönözni a szobádnak. Dobj fel egy plédet a kanapé vagy fotel tetejére és használj falvédőt! Hirtelen megváltozik majd a kompozíció. Jó trükk lehet még, az ágyon lévő takarók, párnák felhalmozása, rétegezése vagy rafinált elrendezése is.  Bátran kombináld a színeket és anyagokat, a lényeg az összhatásban rejlik!

2. Szelektálj!

Pár illatgyertya, dísz, vagy néhány kép otthonosságot kölcsönöz, ám nagyon hamar túl sok tud lenni. Általában az emlékek miatt őrizgetjük őket, akár egy nyaralásból hoztuk haza vagy ajándékba kaptuk. Ám hamar inkább porfogókká válnak, mintsem design elemekké. Figyelj a mennyiségre! Vedd le az összeset és – miután megtisztítottad-  egyenként helyezd őket vissza. Meglátod, hogy fele annyi fog igazán jól mutatni, ugyanazon a helyen!

 3. Hívd be a természetet az otthonodba!

Ha szeretsz túrázni, futni a szabadban, akkor ezt az érzést vidd be magaddal! Biztos lehetsz benne, hogy a cserepes növényekkel nem fogsz mellé lőni. Általában kevés törődést igényelnek – víz, napfény- de többszörösen viszonozzák azt. Jó hangulatot árasztanak magukból és életet lehelnek a legkisebb szobába is. Így rossz idő esetén is kint érezheted magad!

4. Rendszerezz!

Pár percet vesz igénybe, mégis nagyon jól tud mutatni, ha  a könyvespolcon lévő könyvek színek szerint vannak csoportosítva. Játszhatsz az árnyalatokkal és a magasságokkal is. Bizonyos tulajdonság alapján (pl.: szín, anyag, magasság, szélesség) bármit össze lehet rendezni.  Akár mi is legyen az, például a ruhák a gardróbban, a szappanok a fürdőben, az ágyneműk a hálóban, de még a bögrékre is alkalmazhatod a konyhában! Ez egy rendkívül praktikus, ráadásul pofonegyszerű trükk is egyben. Hagyatkozz a szemmértékedre, így mindig természetes hatást fogsz elérni!

Képek forrása: Pinterest

Forrás: marieclaire.co.uk