Rooney Mara – Egy lány akire érdemes odafigyelni

A 25 éves elbűvölő színésznőt először a Különleges ügyosztály egyik epizódjában láthattuk, aztán sorban jöttek a filmszerepek. Feltűnt a Rémálom az Elm utcában 2010-es verziójában, majd szerepelt a Facebook történetéről szóló Social Network című alkotásban is. Lehet nem sokan emlékeztek rá,ugyanis ő az a lány aki a film elején szakít a Jesse Eisenberg által alakított Mark Zuckerberggel.

rooney-mara-8

Ezután figyelt fel rá David Finchert rendező, aki ráosztotta a bixeszuális, hacker, Lisbeth Salander szerepét a Tetovált lány amerikai remake-jében. A színésznő nagy feladat elé nézett, a film kedvéért ugyanis leborotválták a szemöldökét, levágták a haját, mindkét mellbimbójába piercinget tettek és mindezek mellé még le is kellett fogynia. Szóval le a kalappal az ifjú hölgy előtt, róla tényleg elmondható, hogy mindent megtett a mozi sikeréért, amelyben partnere Daniel Craig volt (tudjátok ő  a modern kori James Bond). Úgy tűnik megérte áldozatokat hoznia, hiszen legjobb női alakítás (dráma) kategóriában Golden Globe díjra jelölték. Gratulálunk!

S ahogy ez lenni szokott a tündérmese valóra vált és a különböző oldalaknak is feltűnt Rooney szépsége és bája.
Számos portál a legjobban öltözöttek közé sorolja. Mások pedig egyenesen 2012 legújabb ígéretes divatikonjaként emlegetik. Hogy miért? Próbáljunk meg rájönni, nézzünk pár példát…

Amikor a klasszikus fekete és a könnyed smink győzedelmeskedik!

rooney-mara-1
Megjelenés?  Prabal Gurung 2012-es tavaszi kollekciójának egyik sejtelmes darabját, Christian Louboutin Mary Jane peep-toes-al viselte, szerintük ekkor is nagyon jól döntött.

rooney-mara-2

Megjelenés? Roksanda Ilincic különleges 2012-es Resort jumpsuit-jának hastájéki kivágása kimondottan szexin hat.

A voksát ismét a kivágott ruha mellett tette le, ehhez pedig az egyszerű smink és frufru dukál.

rooney-mara-3
Megjelenés? Givenchy 2011-es Fall Couture estélyi, hosszú ujjú darabja. A cipő sajnos nem látszik, de megsúgjuk, hogy Brian Atwood. Annyira légies és szerény a megjelenése, hogy szinte ragyog a vörös szőnyegen.

Fekete-fehér.

rooney-mara-4
Megjelenés?
Diane Von Fürstenberg 2012-es Resort ruháját, egy kis fekete kabátkával egészítette ki, a cipellő pedig egy gyönyörű nude árnyalatú Brian Atwood csoda.

Rooney egyszerre alternatív és lenyűgöző. A személyében rejtőző báj, és törékeny alkata miatt sokan a következő Audrey Hepburn-ként emlegetik. Ilyenkor megfordul a fejünkben, remek, egy újabb lány akire ráhúzhatják ezt a klisét, de azért érdemes lenne jobban megnézni a következő képeket.

Elképzelhető, hogy kivételesen nem valami hoollywoodi túlzásról van szó hanem, egy újabb tehetség felfedezéséről, aki még sokat adhat nekünk nézőknek és a filmtörténelemnek.
Azért jegyezzük meg ezt a nevet mindenképpen mert van egy olyan érzésünk, nem is olyan soká hallunk még a hölgyről.

A film előzetesét itt tekintheted meg, a hazai premier 2012. január 19. Mi már nagyon várjuk!

Neked tetszik Rooney stílusa?