Ruzsa Magdolna – Madleine Couture Fashion Show

Fényűző, nőies ruhákat láthattunk az idei év végi Madleine Couture divatbemutatóján, mely igazán hangulatosra sikeredett, hisz a Four Seasons Hotel karácsonyi vásárában kapott helyet.

Anno Ruzsa Magdolna tervező hozta be Magyarországra a Diort, a Versacét és a Lanvint. Azonban már több éve csak is saját márkájára, a Madleine Couture-re összpontosít, mely csekély idő alatt is jelentős sikereket tudhat maga mögött. Az idei évet lezárva hozott egy kis ízelítőt a 2015-ös darabokból, melyekről nekünk is mesélt kicsit, hisz volt szerencsém egy rövidebb interjút is készíteni a tervezővel.

Nőiesség felsőfokon

Selyem, csipke, flitter, strasszkő… Minden megtalálható volt a ruhákon, melyre egy nő azonnal felkapja a fejét. A fekete és a piros színek után a pasztell rózsaszíntől a mély liláig, szinte minden szín megtalálható volt a kollekciókban. Sejtelmes áttetsző anyagok, mély kivágások tették izgalmassá a showt, mely minden percében ízig-vérig nőiességet sugallt.

“Egy nő merjen nő lenni!” -Interjú a tervezővel.

Milyen apropóból jött létre ez a divatbemutató?

Tulajdonképpen ez egy nagyon speciális divatbemutató volt. Azt kell tudni róla, hogy a Monte-Carlo kollekció egy része illetve a legutóbbi keveréke volt. Nem egy nagy bemutató, igazából a 2015-ös munkásságom lehet benne megtalálni. Évente két bemutatót szeretek Magyarországon is tartani, de mivel Monte – Carloban ragadtam április óta így csak most tudott létre jönni, de imádom Magyarországot, itt készül minden folyamat. Én tulajdonképpen már 2016 őszére dolgozom, mert lesz egy nagyobb bemutatóm Párizsban. 

Lehetett látni a ruhákon, hogy kifejezetten szép és igényes anyagokat használsz. Mire figyelsz a kiválasztásakor, illetve mi az ami inspirál?

Gyakorlatilag számomra ez egy igazi kihívás. Általában mindig megálmodom, hogy mit szeretnék. Gyakorlatilag egész évben Monte-Carlo inspirált, hiszen már áprilisban megkaptam a felkérést a júliusi bemutatóra, és tulajdonképpen én április elseje óta mást sem csinálok mint Monte- Carlo agyával és az én szememmel megtapasztalt szépségeket próbálom visszaadni. Az anyagok kiválasztása is innen következik… Reggel föl kel a nap megcsillantja a vizet és onnantól fogva a tengerben tükröződik minden egyes szín a halvány rózsaszíntől a sötét liláig. Minden vizuális élményt próbáltam a szememmel visszaadni, hogy én milyennek látom Monte-Carlot. 

A kollekciókon nagyon szembetűnt az érzékiség, a vadság. Legtöbb ruha kivágott volt, de még is elegáns és finom. Számomra a 100% nőiesség volt felfedezhető a darabokban. Erre is törekszel?

Igen, igen pontosan erre törekszem. Van egy sportosabb énünk, de mindenkinek van egy nagyon lágy nőies belsője is. Én az utóbbit szeretném visszalátni a nőkön. Semmi olyan gátat nem szeretnék egy nőben látni amit a társadalom sugall. Minden nő gyönyörű!! Ez a legfontosabb. Én szeretném azt, ha a ruháimban minden nő gyönyörűnek érezné magát, és valószínűleg pont ez a titka az én munkásságomnak, hogy felerősítsem a nőkben, hogy merjenek nők lenni, merjenek egy kicsit úgy öltözködni, ami egy kicsit kihívóbb és egy kicsit többet megmutat belőlük mert valljuk be a nő mindig szebbé akar válni és ami a legfontosabb, hogy elfogadja önmagát. Ezt akarom kihozni és ha nem a ruhákkal akkor vajon mivel? Legyen a nő a végzett asszonya és ez bárki lehet… Minden nőben benne van!

Az interjú végén szeretnék rátérni a 2016-os kollekciódra… Esetleg kaphatunk egy kis kulissza titkot?

Az egyik darabja már megtekinthető volt, hisz a piros ruha amiben a végén kijöttem a 2016-os őszi/téli kollekcióm egyik ruhája. A kulissza titok egy üzenet: A rózsa. Szerintem a nők legfontosabb szimbóluma. Akár spirituális, akár vallási, akármilyen szemszögből nézzük. A rózsa, ahol egy nő ki tud teljesedni, mint egy rózsabimbó kinyílni. Ezt a virágot gyakorlatilag mindenki szereti. Rendkívül nagy inspirációt adott nekem egy rózsa lugas amit Nizzában láttam egy kolostor előtt. Milliónyi milliónyi rózsa, a színskála összes létező virágszínében pompáznak. Akkor úgy gondoltam, hogy a következő kollekcióm pontosan erről fog szólni. Ez a bemutató már Párizsban tekinthető meg. 

Huha… Ez nagyon izgalmas! Alig várjuk, hogy láthassuk. További sok sikert kíván a Fashionfave csapata!

 

Fotók: Márton Bettina