Segítség, bejön a kollégám!

Hányszor hallottunk olyan történetet, ahol az érintetteket a saját munkahelyükön találta telibe Ámor nyila? Bizony, nem te volnál az első, akivel ez megesik, mutatjuk is milyen lehetőségeid vannak!

Vegyük csak sorba az eshetőségeket!

Ha munkatárs

Nem meglepő, sok időt töltetek együtt, kedves, kölcsönösen segítetek egymás munkájában, néha még kávéval is meglep – egyenes úgy egy happy endhez! Viszont csak akkor menj bele a dologba, ha biztos vagy benne, hogy azonosak a nézeteitek a kapcsolatokkal kapcsolatban, biztos vagy benne, hogy a jövőben is tudtok majd együtt dolgozni, és meg tudsz birkózni azzal, hogy nemcsak a munkaidődet, hanem még a szabadidőd javarészét is egy személlyel “kell” eltöltened.

Horrible Bosses GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Horrible Bosses GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Főnök-beosztott

Egy kicsit komplikáltabb a helyzet, ha főnök-alkalmazott viszonyban vagy a kiszemelteddel.

Ha te vagy az ő főnöke, akkor azt tanácsolnánk gondold át kétszer is (de minél többször annál jobb!) a helyzetet! Még ha kölcsönös is a szimpátia egy idő után biztosan megromlana a kapcsolat, egy férfi sem tűri jól, ha a nő adja az utasításokat, már pedig ha a főnöke vagy, ez nem lehetne másképpen. Nagy sújtás volna ez az ő egójára, vagy túlélné a kapcsolat, vagy nem.

Rene Russo Office GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Office GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Ha pedig a helyzet fordított és ő a te főnököd, akkor is nagyon-nagyon gondold át a helyzetet! Ha nem úgy sülnének el a dolgok, ahogyan azt elképzeltétek vagy nagy sértődés lenne az ő részéről, lehet, hogy kellemetlen munkakörülményeket teremtene a számodra, ráadásul, ha nem tudná felnőttként kezelni az esetet, akkor az pedig a karriered rovására is mehet!

Arról nem is beszélve, hogy a kiérdemelt nyilvános dícséreteket munkatársaid a szép mosolyod miatt tudnák be.

Ha házas

Az abszolút kizáró ok, nem csak akkor, ha munkatársról van szó, hanem bármilyen más esetben is! Házas ember nem lehet célpont, ugye nem szeretnéd, ha a hátad mögött úgy ismernének, mint “A” nőt, aki tönkretett egy házasságot?

Criterion Collection Hand GIF by Fandor – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Fandor GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Ha ő a cég Casanovája

Helyes, értelmes és még edzeni is eljár. Napjaid fénypontja, mindig van egy kedves szava hozzád, és teszi a a szépet a cég minden női alkalmazottjának. Tudjuk, hogy nehéz, de valahogy el kell felejteni, ha nem szeretnél az éppen aktuális skalp lenni.

Heath Ledger GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Heath Ledger GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Mit lehet tenni?

Akármelyik fentebb említett szituáció is illik rád, a legfontosabb lépés az, hogy mérlegelj. Jól gondolj át minden eshetőséget, a pro-kontra listát alaposan kielemezve, hiszen a munkahely egy állandó dolog, ahova -jobbik esetben-, az emberek szeretnek bejárni. Nem hiába tartják sok helyen a házinyúlra nem lövünk szabályt. Kivételek persze mindig akadnak, viszont véletlenül se kerülj olyan helyzetbe, amely következtében később kellemetlenségek érhetnek! Csak ügyesen! ;)