Sminkek minden szemformához I.

A szem sminkelésénél a természetes forma és vonalak követése a cél. Nem érdemes az egyedi vonásainkat eltüntetni, ezek által leszünk különlegesek. Most megmutatom, hogy tudjátok a legtöbbetek által használt szemceruza, szempillaspirál kombináció mellett még egy kis szemfesték bevonásával tökéletesíteni a szemformátokat.

Túl keskeny rész a szemhéj és a szemöldök között

Amikor kevés hely van a szemed és a szemöldököd között, nem érdemes az alapozó mellett (ami  egyébként minden szemsmink alapja) szemhéjport is használni. Erősítsd meg szemöldököd színét. A felső szemhéjad kontúrját rajzold meg szemceruzával, vagy ha könnyebben dolgozol vele, akkor szemhéjtussal. Tegyél egy kevés közepes árnyalatú szemfestéket az alsó pillák alá, hogy ezzel is kiemeld a szemed. A végén használj szempillaspirált mindkét szempillasorra. 

Túl széles rész a szemhéj és a szemöldök között

Tegyél az egész szemhéjadra világos szemfestéket. A halvány, vagy nem létező szemhéjredő kialakítása céljából tegyünk egy vonalnyi közepes árnyalatú szemhéjfestéket a szemhéj vonalában végig, középtájon a szemöldökhöz közelítve. Rajzold át a szem körvonalát szemhéjtussal vagy ceruzával. Fesd bátran a pillákat. 

kép forrása: katiebeauty.blogspot.hu

Előreeső szemhéj (rejtett szem)

A legsötétebb lehetőleg matt színnel emeld ki a külső szemzugot, úgy hogy a festéket a szempillák tövétől kiindulva kissé a halánték felé húzd ki. A belső szemzug maradjon világos. A felső szemhéjat a szem vonalát követve keretezd be szemhéjtussal vagy szemceruzával. A vonalat semmiképpen se emeld meg túlságosan. Az alsó szemhéjkontúr csak a szem háromnegyedénél kezdődjön, és a külső szemzugban csatlakozzon a felső kontúrvonalhoz.

Photo by pinterest.com

Dülledt szem (előreugró szem) 

A túlságosan élénk, túl világos vagy fényes színek helyett válaszd a semleges, közepesen világos színeket. Az egész szemhéjra tegyél semleges szemhéjport,  a külső sarokba pedig sötét színt. Jól dolgozd el a két árnyalatot. Húzd ki a szemkontúrt (alul és felül is) szemhéjtussal vagy ceruzával, de a felső szemhéjon legyen vastagabb a vonal, mint általában, hogy ezzel is keskenyítsd a szemhéjad. 

Photo by pinterest.com

 

Túl kicsi szem

A cél a szem megnagyobbítása azáltal, hogy mandulaformát adsz neki. Húzd meg szemhéjtussal a felső kontúrvonalat, de a szem külső sarkánál ne kövesd a leszálló vonalat, hanem vízszintesen folytatva húzd kicsit kijjebb. Az alsó szemhéjnál is ugyanígy járj el, majd az eredeti szemzugnál távolabb kapcsoljuk össze a két vonalat.
Egy másik módszer, ha a vonalat nyitva hagyod. A világos szemkorrektor-ceruzát (vagy szemhéjfestéket) használd az alsó szemhéj belső szélén, és a két kontúrvonal közti területen, az nagyobbítja és nyújtja a szemet. A javítás után sminkeld szokás szerint az így megrajzolt szemet.

Photo by pinterest.com

Közel ülő szemek

Sminkelés előtt győződj meg arról, hogy tényleg ott kezdődik a szemöldököd ahol kell. A tökéletes szemöldök című cikkben megtalálod hozzá a koordinációkat. Itt tényleg nagyon fontos, hogy ne maradjanak kósza szálak a két szemöldök között, mert azok optikailag még jobban közelíthetik a szemed. Ebben az esetben megengedett egy kicsit meghosszabbítani a szemöldököd külső végét. A szemed sminkelésénél hangsúlyozd a külső szemzugot sötét színnel. Bellül mindenképpen maradj meg a világos színeknél. Szemhéjtussal vagy ceruzával húzz kontúrvonalakat alul és fölül egyaránt, a szem formáját követve, a külső szélén kissé megvastagítva a vonalat, és egy kicsit húzd is túl a külső szemzugon. A sötét szemfestéket dolgozd el a külső szemzugon túl, de a kiigazítási vonalon belül maradva. Bátran spirálozd mindkét szempillasort.

 

d0003B2460d83134f0306 20120402-szepulj-sminkelj-a-szemformad-szerint4

Végigolvastad a cikket, de nem találtad meg a rád jellemző részt? Olvasd el a következőt is (Sminkek minden szemformához II.).