Sminktippek karácsonyra

Volt már frizura és manikűr tippeket felsorakoztató cikk is az oldalon, ideje kitérni az ünnepi smink részleteire. Hogy minél szebb és tartósabb legyen, megosztjuk a mi ötleteinket veletek, még nem késő ellesni őket.

Bár a legtöbb általános sminktipp ilyenkor is érvényben van, azért összegyűjtünk nektek egy csokorra valót a karácsonyra való tekintettel is, ismétlésképpen és megerősítésként, na meg érkezik pár extra ötlet is!

Természetesen, aki a hétköznapokon nem szokott sminkelni, annak már az is különlegesen áll majd, ha húz egy tusvonalat és kiemeli a szempilláit. Az alábbi tippek viszont azoknak kedveznek most, akik egyébként is szeretnek időt fordítani a tökéletes smink elkészítésére.

Ragyogó sminkalap

Bár a matt bőr még mindig sláger, azért alkalmakkor szebben mutat, ha a bőrünk ragyogó összképet ad, pláne karácsonykor. Ehhez használjuk csillogó primert vagy keverjük össze az alapozóval. Próbáljátok ki bátran, nem lesz túlzás, inkább egy egészséges, üde ragyogást kap a bőrötök.

primer

Műszempilla

Ha nem szeretnél a szemsminkkel bajlódni, viszont hatásos végeredményt szeretnél, akkor húzz egy tusvonalat és ragassz műszempillát! Mindenféleképpen igényes darabot viselj, ne kelts túl mű és olcsó hatást vele. Ha nem szeretnél sorosat feltenni, akkor válaszd a tincseset és applikálj fel néhányat csak a külső szempilláid kiegészítésére. Így igéző, cicás tekintetet kapsz majd.

szempilla

Ajak-kérdés

Nos, mivel a karácsony egyrészt az evés-ivás ünnepe is, így az ajkainkra két eshetőség van: vagy nem viszünk fel rá semmit, vagy valami bombabiztos matt rúzst, hiszen elkerülhetetlen, hogy a krémes verzió ne tűnjön el 10 falat után.

Mivel sminktippekről van szó, így mi azt javasoljuk, mindenféleképpen viseljetek rúzst, nekünk személyes és jól bevált kedvencünk a Milaninak a metál matt vonala.

metálmatt

Csillámpor

Na nem őrült módon teleszórva a sminkünket vele, azt hagyjuk meg szilveszter éjszakára, de egy keveset itt is bevethetünk. Ajánljuk az alsó szempillasorba vagy a belső szemzugba, finoman felütögetve. Így nem lesz túl feltűnő, de ad egy kis plusz ünnepi csillogást.

csill

Kontúr

Ha a hétköznapokon nem szoktátok kontúrozni az arcotokat, akkor már csak ettől is különlegesen és nem szokványosan mutat majd. Viszont azért ajánljuk kimondottan, hogy vessétek be ezt is, mert az arcélek kihangsúlyozása egy plusz eleganciát kölcsönöz a sminknek, így remekül illik a karácsonyi vacsora hangulatához és a stílusos outfitedhez is.

Beautiful Blonde Girl with Healthy blond Hair and perfect make up, beautiful skin. eye makeup, long eyelashes. Closeup of Beauty Woman face make up. Bright make-up with sexy red lips and perfect skin

A képek forrása: Pinterest