Sminktippek kezdőknek

Bár egyre fiatalabb korban cseppen bele az ember lánya a sminkelés világába, még így is találkozunk hatalmas bakikkal, vagy éppen olyan kérdésekkel találjuk szembe magunkat kevésbé rutinos nőtársaink által, hogy rájöttünk: ideje tisztába tenni az alapokat!

Azt persze mindenki tudja, – nagyjából – hogy mi hová való, de azért így is vannak olyan alap praktikák, trükkök, termékek és eszközök, amelyeket ha összegyűjtünk, segítségére lehet egy kezdő sminkesnek.

Alapozó

Itt bizony rögtön több bakit is el tud követni az ember, bármennyire is szeretne odafigyelni.

 Megfelelő szín

A drogériák világítása nem felel meg a természetes fénynek, így amely szín a polc előtt állva tökéletesnek tűnik, az igazából nem lesz jó. A tesztert kenjük fel kis helyen a nyakunkra és menjünk ki az utcára! Ha a természetes fényben passzol, akkor lesz csak ez a megfelelő árnyalat.

árnyalatok

Eldolgozás

Ismerős, amikor valakit meglátsz és olyan, mintha CSAK az arcát alapozóba mártotta volna? A színt mindig dolgozzuk el a nyakunk felé is, hogy természetes hatást nyújtson, illetve nagyon fontos, hogy a hajvonalban is, másképp vicces látvány lesz.

A lényeg, hogy törekedjünk a bőrszínünkhöz leginkább passzoló árnyalat kiválasztására és azt sose csak az arcunkra vigyük fel, hanem dolgozzuk bele a hajtövekbe és a nyakvonalba is, hogy egységes bőrképet kapjunk.

+Tipp: használj primert, hogy szép alapot kapj!

Szemöldök

A szemöldök a legfontosabb pontja az arcunknak, amikor sminkelésről van szó. Ha nem tudod, mi állna jól neked, de szeretnél elkezdeni foglalkozni a szemöldököddel is, először kérd kozmetikus segítségét! Közösen megtaláljátok a hozzád illő színt, formát és vastagságot, amire azután már csak oda kell figyelned. Első alkalommal SOHA ne kezdj neki otthon, egy életre megbánhatod.

szö

 Satírozás, eldolgozás

Nincs is annál borzalmasabb látvány, mint amikor a másik szemén ott van egy erős, élénk szín, éles szélekkel és ennyi a smink. A szemeken mindig legyen minimum két szín! Az egyik legyen a fő szín, – akár egy kék – a másik pedig szolgáljon arra, hogy az éleket eldolgozzuk vele – mondjuk egy világosbarna árnyalat.

blending

Ugyanez a helyzet a kontúrozással is, ha kell, perceket szánj egy-egy területre, de mindig ügyelj rá, hogy ne maradjon éles, barna vonal az arcodon!

Sminklemosás

Igenis fontos megemlíteni, mert ezzel keveset foglalkoznak az interneten, így megtesszük mi. A sminket MINDIG le kell mosni lefekvés előtt, erre semmilyen fáradtság és buli utáni kábult állapot nem lehet kifogás. Éjszaka belenyomjuk a bőrünkbe, spirálban törhet a szempillánk, nem tud lélegezni a bőrünk, stb. Éppen ezért erre mindig szánjunk 5 percet! Mindig!

Szuper termék hozzá a micellás víz, amely nem csak eltávolítja a sminket, de közben a bőrt is tisztítja.

mic

Ecsetek

A megfelelő eszközök rengeteget javíthatnak a smink végeredményén és sokkal többet is kihozhatunk velük egy adott termékből. Érdemes beszerezni egy induló készletet, amelyet aztán tovább bővíthettek, miután megismerkedtetek az ecsethasználat rejtelmeivel.

ecsete,

Bár a fent leírtak sokaknak egyértelműek, mégis jó páran vannak, akik nem veszik figyelembe ezeket az alapszabályokat. A sminkkel most ismerkedőknek hasznos megfogadni ezeket a tanácsokat, amelyek már egy stabil alapot adnak a sminktudás elsajátításához.

A képek forrása: Pinterest