Sorozatajánló a begubózós időszakra

A kinti hideg idő miatt hajlamosabbak vagyunk inkább valami otthoni, nyugis programot választani hétköznap esténként, hiszen sokkal inkább csábít a takaró melege mindannyiunkat, minthogy kimozduljunk valamerre.

Persze mi más is lehetne kézenfekvőbb ilyenkor, mint elolvasni egy jó könyvet, megnézni egy vicces filmet, vagy rákattanni egy sorozatra, és azt darálni éjfélig? Szerencsére az elmúlt években rengeteg fantasztikus sorozat született, mi pedig elhoztunk nektek néhány ötletet, hátha innen kaptok kedvet, hogy elkezdjétek nézni az egyiket.

This is us

Szerintem ez egy megunhatatlan sorozat, amit legszívesebben egész életünkben tudnánk nézni. Annyira életszerű, és annyira magával ragadó, hogy 50 percen keresztül szinte mozdulatlanul tudja nézni az ember. Nincs benne semmi “extra”, amit úgy értek, hogy olyan dolgok történnek benne, amik bárkivel megtörténhettek, vagy valószínűleg sokatokkal már meg is történt eddigi életetek során. Nagyon különleges atmoszférát teremtenek a Pearson család történetével, oly módon, hogy váltakoznak a képkockák a jelen és a múlt eseményei között. Fantasztikus színészek alakítanak benne, csak hogy néhány nevet megemlítsek: Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Justin Hartley. A meghatódás a részek közben és végén garantált, nyugodtan vedd rá a párodat is, hogy megnézze veled, mert ő is imádni fogja. Jelenleg épp a harmadik évadnál tart, szóval bőven van mit behoznod, ha még nem kezdted volna el!

0df5d86d2b74c2cb7a0a1d599602caca

Haunting of the Hill House

Szinte még 1 hét sem telt, hogy ajánlottuk ezt a sorozatot nektek itt, szóval ha esetleg nem olvastad, akkor egy kattintással részletes infókat találsz róla. A This is us-szal ellentétben egészen más, mégis felépítésében teljesen ugyanolyan. Itt is egy család élete áll központban, és itt is visszatekintünk a múltba, hogy megértsük a jelenben zajló különös eseményeket. Hátborzongató és sokszor ijesztő hiszen alapvetően egy horrorsorozat, de nem kell megijedni, mert attól azért eléggé távol áll. Ahogy a cikkben is említettük, ez inkább egy drámai sorozat ijesztő jelenetekkel. A Crain család régi házakat újít fel, viszont ők maguk sem gondolják, hogy a hatalmas Hill ház milyen meglepetéseket tartogat majd nekik és mennyire kihatással lesz az egész életükre…

 13b5f8389508ebde774ced1e383055c4

Aranyélet

Befejező évadjához érkeztünk az HBO nagy sikerű magyar sorozatának, az Aranyéletnek is, ami nagyon ütősre sikeredett, az alkotók igazán kitettek magukért. Biztos eszetekbe fog jutni ez a cikk, ha azt mondom, hogy a hetedik rész nagggyon durva! Egyik szemünk sír, a másik meg nevet, hiszen végre kiderül, mi lesz a Miklósi család sorsa, de sajnos ez a befejezést is jelenti, így a harmadik évad utolsó részével sajnos búcsút intünk a történetnek. A sorozat egyébként számos európai országban megtekinthető, sőt, Amerikában is elérhető a nézők számára, szóval igen nagy léptekkel halad (és már haladt eddig is) a világsiker felé.

23eb6e370fadaa27e2befe2be093d664

Éles tárgyak

Szintén egy 2018-as sorozat, ami hamar az HBO egyik nagyon kedvelt sorozatává nőtte ki magát, főszerepben Amy Adams színésznővel. Ő alakítja Camille-t, a riportert, aki azt a feladatot kapja főnökétől, hogy vissza kell térnie szülővárosába, Wind Gapbe, hogy az ott történő gyermekgyilkosságról tudósítson. Sokat nem is érdemes elárulni a továbbiakról, hiszen nem vesszük el az örömöt azoktól, akik belevágnak a szériába. Legyen elég annyi, hogy a nyomozás izgalma végig fogja kísérni a sztorit, egyre mélyebbre fogunk látni a történetben, amit egyébként zseniális módon csűrnek-csavarnak. Nem elhanyagolható szál, hogy a szülőváros révén Camille nehéz természetű édesanyjával is meg kell, hogy birkózzon. Nyolc rész készült, ha szereted az izgalmas és kicsit nyomozós, gondolkodós sorozatokat, akkor érdemes belevágnod.

365650205083daee456b42e05dc80cdc

A képek forrása: Pinterest