Sorozatajánló: Big Little Lies

A HBO saját gyártású, 7 epizódból álló minisorozata, ami Liane Moriarty azonos című regénye alapján készült. Idén februárban került a képernyőre, de már jóval előtte nagy várakozás övezte, nem is csoda, hiszen a Hatalmas kis hazugságok nagyszerű színészgárdát vonultat fel.

Történet

A sorozat egy gyilkosságról szól, ám arra, hogy ki az áldozat, illetve hol és mikor történt, nem derül fény, csak a széria legvégén. Addig pedig, a nyomozói kihallgatások részleteivel kell beérnie a nézőnek, amelyekből tökéletes képet kapunk arról, hogy hogyan tud egy város, még a festői Monterey is, túl szűkké válni a benne élők számára.

a87aa80aa9cf928945e7a51055e054db

 Bonyodalom

A középpontban látszólag normális életet élő, tehetős anyák állnak, akik élete nagyrészt abból áll, hogy jógaórára, bevásárolni, színházba és szülői értekezletre járnak. Madeline (Reese Witherspoon), az állandóan pörgő és kissé túlvezérelt nőszemély, egy véletlen folytán ismerkedik meg Jane-nel (Shailene Woodley), aki Ziggy nevű fiával költözik a városba új életet kezdeni. Érezhetően menekülnek valami elől. Madeline legjobb barátnőjének, Celeste-nek (Nicole Kidman) jutott a – látszólag – tökéletes élet. Egykor ügyvédként dolgozott, mára pedig főállású anyaként neveli fiatalabb férjétől (Alexander Skarsgård) született ikreit. A három nő gyermekei egy osztályba kerülnek, ahol Ziggy-t már az első napon megvádolják azzal, hogy a nagymenő és dúsgazdag ügyvéd, Renata (Laura Dern), lányát fojtogatta. Az anyja, Madeline, és Celeste rögtön a fiú védelmére kelnek. A szülők közötti nézeteltérés csoportokra bontja a közösséget. A csavar még az egészben, hogy Madeline exférjének (James Tupper) az új párjával (Zoë Kravitz) közös lánya is ebbe az osztályba kerül.

cfc997eb0e702fe6f30cd75546fedea2

 Alkotók

A  forgatókönyvért, az eredeti regényt is jegyző Liane Moriarty és a sorozatíró David E. Kelley (Wonder Woman, Jogi játszmák, Ügyvédek) felelt, míg az összes részt Jean-Marc Vallée (Vadon, Az ifjú Viktória királynő, Mielőtt meghaltam) rendezte. A szereplők között pedig olyan nevek vannak, mint az Oscar-díjas Nicole Kidman és Reese Witherspoon. Hozzájuk csatlakozik még Laura Dern, Shailene Woodley és Zoë Kravitz. A  férfi szereplők között helyet kapott a svéd Alexander Skarsgård is.

Erősségei

A sztárszínészek egymást erősítve nyújtanak pazar alakítást, amihez az óceán parti, borongós, kisvárosi helyszín, előkelő hangulatot kölcsönöz. A történetmesélés nem hétköznapi, ahogy a események lassan, fokozatosan bontakoznak ki, úgy a kihallgatások és jelenetek visszamenőleg értelmet nyernek. A dráma tanulsága pedig talán az, hogy a legragyogóbbnak tűnő élet tud a legmagányosabb lenni.

,,A perfect life,

is a perfect lie.” 

– áll a borítón.


Képek forrása: Pinterest