Sorozatajánló – Black mirror 4.évad

Ismét sikerült megdöbbentő epizódokat a TV képernyőjére álmodnia a rendezőknek, így természetesen nem maradhat el a negyedik széria bemutatása a Fashionfave-en sem.

Korábban már beszámoltunk nektek a sorozatról itt, melynek lehet, hogy azóta már nagy rajongója lettél, és valószínűleg te is alig vártad már, hogy milyen új ötletekkel tudnak előrukkolni a legfrissebb szériában. Nos, elárulom, hogy ismét sikerült magasra tenni a lécet ezzel a hat résszel, szóval mindig van hova fokozni a Black mirrorban látottakat. Nem hiába söpörte be azt a két Emmy-díjat sem… Ahogy az eddigi epizódok során, most is meglesz benned a döbbenet, hogy ezek a dolgok akár meg is történhetnének a közeljövőben. Félelmetes, hogy az embert mennyire magába tudja szippantani a technikai fejlődés, egészen az őrület és megrögzöttség határáig röpíti a szereplőket is. Mivel most sincs semmiféle összefüggés a részek között, ezért kedvcsináló gyanánt egy kicsit beszámolunk nektek a hat epizód feléről. A másik fele legyen meglepetés.

Vigyázat, spoiler-veszély!

_60317ba0-ebaa-11e7-ad70-11504944e689

1. rész: USS Callister

Az első rész egy Star Trek-paródiával indul, ahol még fogalmunk sincs, mégis mit akarnak kihozni a részből a filmre való utalással. Kiderül aztán, hogy Robert Daly, aki egy játékcég technikai igazgatója, egy virtuális valóságot épít, ahova aztán bezárja azon “gonosz” munkatársai alteregóját, akik egy kicsit is megbántották a munkahelyen. Élik tehát a hétköznapi életüket a jelenben, de egy másik énjük be van zárva egy Robert által megálmodott űrhajóba, ahonnan úgy tűnik, nincs menekvés.

 

2.rész: Arkangel

A második rész igazán ütős lett. Mi történne, ha a technológiának köszönhetően szüleink minden lépésünket figyelhetnék a szemünkön keresztül? Ha meg tudnának megvédeni bennünket a világban történő szörnyűségektől? Mi lesz akkor, ha én ezt nem akarom már többé? Az Arkangel egy olyan alkalmazás neve, melynek segítségével egy chipet ültethetünk gyermekünk fejébe, és aztán egy tablettel nyomon követhetjük egészségi állapotát, vérnyomását, és gyakorlatilag egy virtuális pórázon keresztül egész életében ellenőrzés alatt tarthatjuk őt.

3.rész: Hang the DJ

Szerencsére a negyedik évad is figyelt arra, hogy egy kicsit a szerelem témakörét feszegesse. Ebben a részben a Tinder egy túlgondolt változata segít a pároknak megtalálni az igazit. Ez nagyon jól hangzik, de vajon meddig kell várni a tökéletes másik felünkre, és mi lesz azután? Az alkalmazás folyamatosan összeismertet bizonyos emberekkel, akikkel aztán párkapcsolat szinten kell együtt élned. Hogy minden területről tapasztalatot szerezzetek, akkor is együtt maradtok 1 évet, ha utáljátok egymást, és akkor is csak 2 napotok van, ha minden stimmel és úgy érzitek megtaláltátok az igazit, mert a rendszer mindig jobban tud mindent. Természetesen egyéjszakás kalandokból is akad bőven, hiszen ez is az élet velejárója. Hogy aztán mi történik a két főszereplővel, azt mindenképpen érdemes megnézned.

Remélem, ismét sikerült meghozni a kedveteket a sorozathoz, és el tudjátok raktározni az epizód által kapott tanításokat magatokban oda, ahova valók.