Sorozatajánló: Narcos

Ha te is sorozatfüggő vagy, a Narcos-t egyszerűen imádni fogod! Nem mondhatni, hogy elragadó történet, viszont tiszta betekintést nyerhetünk az 1970-es évek legnagyobb drogbárójaként tartott Pablo Escobar életébe.

Az első évad hatalmas sikert aratott a nézők körében, már a negyedik évad forgatását is berendelték!

A történet

A sorozat José Padilha rendezése alapján készült és azt az időszakot szeretné bemutatni, amikor a drogkereskedelem a csúcsra tört, rengeteg szociális kárt okozva a kokain elterjesztésével.

A sztori, ami magában fikció alapú, valós és megtörtént események, interjúk, feljegyzések alapján készült és tökéletesen ábrázolja az 1970-es évek Kolumbiájának üzleti és erkölcsi értékeit: Pablo Escobar és egyéb drogkereskedők törekvéseit, drogpolitikáját és a kokain vevői körét, ami főleg tehetős amerikaikból állt. Az eseményeket Steve Murphy (Boyd Holbrook), egy DEA ügynök szemszögéből követhetjük, akit az Államokból Kolumbiába irányítanak, hogy megfékezze az illegális szerek áradását és forgalmazását. A történet nagyon magával ragadó és hamar érzékelhető, hogy igazából egy jó fiú – rossz fiú helyzet kellős közepébe cseppentünk, ahol nyomon követhetjük Escobar grandiózus hatalométvágyát és birodalmának terjeszkedését.

http://cdn.collider.com/wp-content/uploads/2016/07/narcos-season-2-image-4.jpg
Az Escobart alakító színész, Wagner Moura kiválóan át tudta adni a drogbáró küllemét és jellemét.

Egy olyan egyszerű emberről beszélünk, aki mellett simán elmehetünk az utcán és sosem gondolnánk róla, hogy egy zseni, aki mögött egy milliárd-dolláros üzletág van. A szegény sorsból felemelkedő családapa, aki egyben politikai babérokra is tör tökéletes üzleti stratégiával vezet egy kartellt. Viszont a sztoriból és Murphy, valamint társa, Javier Pena nyomozásából kiderül, hogy Escobarnak mégis gondjai támadtak a színlelt taxitársasággal, amin keresztül mosta át a pénzt: várható volt, hogy a könyvelés és szolgáltatások mértéke nem fog megfelelni a beáradó jövedelemnek. A mindössze 3 taxival üzemelő vállalat papíron több, mint heti 5 millió dollárt termelt hetente: nem csoda, hogy szemet szúrt.

A sorozatban rengeteg erőszakos tevékenység kapott jelenetet, hiszen ezt az időszakot másképp nem is lehetett volna hűen ábrázolni: a drogbáró által elrendelt kivégzések sorait láthatjuk a filmkockákon.

http://cdn.bgr.com/2016/06/narcos-season-2.jpg?quality=98&strip=all

Szereplők

Pablo Escobar szerepében Wagner Moura-t láthatjuk, aki tökéletesen alakította a végül állandó paranioával küzdő, zseniális üzletembert. A nyomozókat alakító Boyd Holbrook és Pedro Pascal színvonalas szereplőkként adják meg a sorozat legjavát. Mellékszereplőkként láthatjuk még Paulina Gaitan-t, aki Tata Escobar-t, Pablo feleségét; Juan Murcia és María Hosé Sanchez Real pedig a fiukat, Juan Pablo-t és a lányukat, Manuela-t személyesítik meg.

http://www.hollywoodreporter.com/sites/default/files/custom/Jackie/tata.jpg

A Narcos, mint a kolumbiai drogkrónika egyik tökéletes kiadása, 2016-ban Golden Globe és Emmy díjra is jelölve lett.