Sorozatajánló: Peaky Blinders

Ötödik éve, hogy debütált ez a nagyon klassz sorozat, amely véleményünk szerint nem kapott akkora médiafelhajtást, mint amekkorát érdemelt volna. Te hallottál már a Shelby-fivérekől? Ha még nem, akkor itt az ideje megismerkedni velük!

A sztori

A sorozat valós alapokon nyugszik, az első világháború utáni Birminghamben játszódik, ahol a Shelby család életét követhetjük nyomon. Nincsen semmi különös a Shelby családban, akár egy teljesen normális família is lehetne, ha nem ők volnának az acélsapkások (innen jön a peaky blinders elnevezés), ugyanis ők Birmingham legbefolyásosabb maffiózó családja.

Peaky Blinders Drama GIF by BBC – Find & Share on GIPHY

Discover & share this BBC GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Az évadok folyamán figyelemmel kísérhetjük hogyan gazdagodnak meg a fogadásokból, és hogyan alakul a sorsuk a legalitás felé.

Thomas Shelby, a karakter

A család feje Tom Shelby, aki a háborúból megtért különös katona, ugyan nem ő a legidősebb fivér, mégis ő lesz a főnök. Az őt játszó Cillian Murphy-ről első látásra nem az alfahím szerepe jut eszünkbe, viszont a megtestesített karaktere alapján ez a vélemény nagyon gyorsan meg fog változni. Nem mindig szimpatikus és nem is érti minden alkalommal a néző, hogy mit miért tesz, viszont egy irreális férfiképet kapunk általa, aki a gyönyörű kék szemei mögé burkolózva magbiztosságot sugároz és azt az illúziót, hogy mindig ura a helyzetnek. Már csak miatta is érdemes belekezdeni a sorozatba, a többi pedig úgyis jön magától.

Peaky Blinders Drinking GIF by BBC – Find & Share on GIPHY

Discover & share this BBC GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Miért imádjuk?

Igaz, hogy gengszer-sorozat, viszont a cselekmény szerteágazó, tele van drámai fordulatokkal, szerelmi szálakkal, mondhatni kicsit George R.R. Martin-féle megoldásokkal- gyakran kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni.

A sorozatnak nagyon erős történelmi vonatkozásai is vannak, kezdve az első világháborútól a szüfrazsett-mozgalmakig, közvetetten pedig még Winston Churchill alakja is feltűnik benne.

A karakterek különféle személyiségeket képviselnek, így mindenki meg tudja találni a számára legszimpatikusabbat, akivel azonosulni tud. Számos ismert színész feltűnik az évadok folyamán kezdve Sam Neillel és Helen McCrory-val; a Tudorok című sorozatból megismert Annabelle Wallis-szal is találkozhatunk, illetve a Skins című produkcióban szereplő Aimee-Ffion Edwards és Joe Cole is főbb szerepet kapott.

Utoljára hagytuk legnagyobb kedvencünket, Tom Hardy-t, aki ezúttal egy egészen más oldalát mutatja- elsőre nem biztos, hogy mindenki fel fogja ismerni, ennyit elárulunk.

Peaky Blinders Head Shake GIF by BBC – Find & Share on GIPHY

Discover & share this BBC GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Eddig négy évadon át követhetjük nyomon Shelbyék történetét, az ötödik évadot jövő tavaszra várjuk.

A képek forrása: https://giphy.com