Sorozatajánló – This is us

2016 őszén indult az NBC drámai sorozata: ha esetleg még nem botlottál bele és lettél totálisan függő tőle, akkor épp itt az ideje, hogy megnézd az első részt, ugyanis kevés olyan sorozat van, ami ilyen érzelmeket képes kiváltani belőlünk, nézőkből.

A különlegessége az, hogy ugyan a középpontban nem egy okfejtő gyilkosság, egy szerelmi sokszög, vagy valamilyen misztikus ügy fényre derítése áll, mégis elképesztően izgalmas tud lenni azzal is, hogy nemes egyszerűséggel az ÉLETRŐL szól. Bizony: házasságról, gyerekvállalásról, testvéri szeretetről, elengedésről, boldogságról, családról, önmegvalósításról. Mindig történnek benne meglepő húzások, amire nem számítunk, így folyamatosan izgalomban tudnak tartani minket.

thisis

A történet

A This is us alapvetően egy öttagú család életét mutatja be, ugrálva az időben a jelen és a múlt történései között. Szerencsére ez egyáltalán nem zavaró, van olyan rész, ahol inkább a jelenen van a hangsúly, de van olyan is, hogy inkább a múltból kapunk több információt, azért, hogy jobban megérthessük a szereplők hátterét és addigi életútját.

69f007ec148afb1642b14f6c3a3c10df

A sorozat visszamegy egészen addig a pontig, ahol a szülők megismerkedtek egymással. Mindhárom gyereknek megvan felnőtt korára a maga „démonja”, amivel nap mint nap meg kell küzdenie a boldogabb élet reményében. Randall-t (Sterling K. Brown) örökbe fogadták, és vér szerinti édesapja után kutat, később ezen a vonalon indul el a történetnek egy fontos szála. Kate (Chrissy Metz) gyerekkora óta túlsúlyos, újra és újra belekezd a diétákba eredmények elérése nélkül, közben pedig ő is keresi a boldogságot. Az ő ikertestvére, a jóképű Kevin (Justin Hartley) pedig egy könnyed sorozatban játszik, ahol egy dadus szerepében „tündököl”. A kérdés az, hogy vajon le tudja-e vetkőzni a beskatulyázott nevetséges karakter szerepet, és el tud-e érni sikereket komolyabb vonalon is?
161011145712-this-is-us-super-teaseMindemellett a szülők, Rebecca (Mandy Moore) és Jack (Milo Ventimiglia) szerelmi története is olyan hétköznapi problémákkal egészült ki az egyébként boldog évek alatt, hogy könnyedén bele tudjuk élni magunkat az összes nézeteltérésükbe. Felismerünk olyan helyzeteket, melyekkel már mi is találkoztunk, vagy majd feltehetőleg találkozni fogunk életünk során.

50d9a1707660a607fc84bffa6ed166c0

A This is us népszerűségét és sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy a legutóbbi Golden Globe jelöltlistán olyan sorozatok mellett kapott helyet (valamint 3 jelölést), mint a már általunk is nemrégiben ajánlott The Crown, vagy a Game of Thrones.

Jelenleg egy teljes évad futott le, 18 résszel, de az NBC már berendelte a második és harmadik évadot is.