Stílusos vámpírlányok

A Twilight Saga lassan a végéhez ér, hiszen a héten mutatják be az utolsó epizód első részét. A romantikus vámpírsztori befejeződik, de a szereplők karrierje szinte még csak most kezdődött el. Kristen Stewart, Ashley Greene, Nikki Reed és Dakota Fanning is egytől-egyig olyan karakteres szépségű színésznők, hogy biztosra vehetjük, az Alkonyat után is hallunk még róluk. Sőt nem csak tehetségesek, de rendkívül stílusosak is, nézzük miben is rejlenek a “vámpírlányok” filmbéli, illetve magánéletbeli stílusikonná válásának okai.

Kristen Stewart-Bella Swan

A Twilight főszerepében tündöklő Kristen szinte csak a vörös szőnyegen ragyog. A magánéletben és a számára a sikert meghozó vámpír filmben sem éppen az a stílusikon. Utóbbi esetekben szettjeit az egyszerű farmer-póló-tornacipő hármas határozza meg, melyet a hétköznapokon szívesen egészít ki a Ray Ban ikonikus Wayfarer darabjával. Ezt a “stílushiányt” viszont a vörös szőnyegre lépve rögtön elfeledteti velünk. A Bella Swan-t megformáló színésznő díjátadós-premieres outfitjei mind-mind hibátlanok és ami nagyon fontos, hűen tükrözik Kristen személyiségét. Aki a jeles alkalmakkor szívesen hord fekete-fehér miniruhákat, vagy éppen szexi piros kreációkat. Sőt a 2010-es Oscar-díjátadón a kritikusoknak azt is megmutatta, hogy igazi dívaként is tud tündökölni, Monique Lhuillier fekete ruhakölteményében.

Nikki Reed-Rosalie Hale

Rosalie Hale-ként leginkább fekete-fehér és szürke színekben láthatjuk a képernyőn, illetve a moziásznon. Ami nem is meglepő, hiszen szerepe egy amolyan igazi jégkirálynő megformálását várja el tőle, amihez ezek a semleges színek még inkább hozzájárulnak. De a való életben szó sincs arról, hogy Nikki ilyen “szürke” lenne, igaz szívesen viseli ruhatára alapdarabját, a fekete blézert, de ezt mindig valamilyen vidámabb színnel próbálja feldobni. A színésznő sok sztárhoz hasonlóan imádja a hatalmas méretű táskákat és a kevésbé feltűnő ruhadarabokat. Ám ez a “rejtőzködés” csak addig tart, ameddig nem kell a vörös szőnyegre lépnie, hiszen ide mindig az alkalomhoz illő, gyakran rövid, csodaszép ruhakölteményeket választ, melyhez haját lazán feltűzi és visszafogott sminkjével hangsúlyozza arca szépségét. Ha minket kérdeztek szerintünk az utolsó rész római premierjén viselt Maria Lucia Hohan fehér estélyijét szavaznánk meg kedvencnek, Nikki vörös szőnyeges ruhái közül.


Ashley Greene-Alice Cullen

Az Ashley által megformált Alice karakter kétségkívül a Twilight legstílusosabb szereplője. Szettjeihez hozzátartoznak az édes kisruhák, a cuki kiegészítők és a balerina cipők. De a magánéletben Ashley nem ennyire bájos kislányként öltözködik, szívesen hangsúlyozza nőiességét és mindig tetőtől-talpig kifogásolhatatlan outfitekben jelenik meg, öltözéke legfőbb kiegészítője magánemberként nem a Cullen család címerével díszített nyaklánc, hanem a kedvenc napszemüvege. A színésznő nemcsak a hétköznapokon néz ki fantasztikusan, hanem a vörös szőnyegre lépve is minden divatkritikust elkápráztat. Válasszon bármilyen színű és fazonú ruhát minden jól áll neki. A premiereken, díjátadókon viselt kreációkat a “kevesebb néha több” elvet szem előtt tartva csak egy-egy, gyakran fekete clutch-csal dobja fel. Mi imádjuk Ashley és Alice stílusát is, így jár neki a Fashionfave kedvenc vámpírlánya cím. :)Dakota Fanning-Jane

Fiatal kora ellenére Dakota az egyetlen a sorban, akinek nevét már a Twilight előtt is jól ismertük. Az édes kislányból szemünk előtt vált stílusos fiatallá. Filmbéli karakterének stílusáról nem igazán tudok sokat írni, hiszen általában egy fekete köpeny ami az egész öltözékét eltakarja, így a stylistok és sminkesek erőteljes szemkontúrral inkább a különleges képességét adó szemére helyezik a hangsúlyt. Dakota a hétköznapokon kortársaihoz hasonlóan szívesen visel szűk farmereket, csizmákat és bakancsokat, valamit laza pólókat. De ezt a kicsit rockos külsőt a vörös szőnyegre lépve felváltja egy igazán angyali stílus, hiszen a színésznő szinte minden ilyen megjelenésére fehér, vagy világos színű ruhát választ a designerek kreációi közül. Ezek a halovány színek kiválóan hangsúlyozzák Dakota fiatalságát, amihez hozzájárul még a szinte láthatatlan smink és lazán kiengedett szőke haja.
Nektek ki a kedvenc “vámpírlányotok”?