Stylistok a nagyvilágban: Julie Ragolia munkássága

Az egész divatszakma egyik legösszetettebb és legfelelősségteljesebb része a stylistok munkája. Rengeteg ismert stylist dolgozik világszerte, de sokuk híre nem éri el hazánkat, legalábbis nem eget rengetően. Egy sorozatban szeretnék bemutatni nektek olyan stylistokat, akiket úgy gondolom kár lenne, ha nem ismernétek.

A sorozatunk második részében Julie Ragolia amerikai stílusszakértőt és munkásságát mutatom be nektek. Julie már korán elkezdett érdeklődni a stílus-kultúrák iránt, egész New York-ot beutazta, hogy érdeklődését kielégítse. Az MTV egyik munkatársa fedezte fel, a tv-nél kezdett el dolgozni és innen ívelt fel a karrierje, nem sokkal később már a vezető divatmagazinok felkéréseit fogadhatta el.

Dolgozott a W Magazine divatszerkesztője alatt, majd külső munkatárs lett a Vogue, az Interview, az Esquire és a Vanity Fair nemzetközi kiadású magazinoknál. A CITY Magazine divatigazgatójaként is tevékenykedett.

Olyan sztárok stílusának kialakításában segített mint, the Killers, David and Victoria Beckham, Lindsay Lohan, All-American Rejects és még sokan mások.

Rengeteg híres blogger bejegyzéseinek tárgya, de The Sartorialist-en találkozhatunk vele, ahol rengeteg érdekes dolgot tudhatunk meg róla. Innen többek között megtudtam, hogy Bob Dylan, Alain Delon és Karl Lagerfeld számára a divatikonok és hogy a kedvenc ruhadarabja a “tökéletes fehér póló”.

Rengeteg említésre méltó momentuma van még az életének, de már csak annyit említenék, hogy a közelmúltban kezdett el dolgozni a Museum of Arts and Design-nál kortárs művészeti gálákon és kiállításokon.

Most pedig következzenek munkái:

Celeb styling:

Képek Julie-ról:

Ti mit gondoltok Julie stílusáról és munkásságáról?

forrás: streetpeeper.com, jedroot.com, julieragolia.com