Szédületes bemutatók a Budapest Central European Fashion Week-en

Fővárosunk legnívósabb divathete kétségkívül a Budapest Central European Fashion Week. Idén a Várkert Bazárban megrendezett esemény óriási sztáresővel és fergeteges bemutatókkal várta a divat iránt érdeklődőket. A leghíresebb magyar tervezők mellett számos külföldi tehetség is bemutatta legújabb kollekcióit.

  1. okt. 25., Csütörtök

 

TOMCSANYI

Tomcsanyi 2019-es tavaszi/nyári kollekciója óriási színkavalkádot hozott a színpadra. A tervező erőteljes zöld, piros, kék színeket használt. A kollekcióból nem hiányoztak a pöttyök, csíkok, kockák, de még a fodrok sem. Ahogy megszokhattuk a lenyomatos felsőkből sem volt hiány. A tavaszi darabokból egyértelműen sugárzott az életvidámság és a fiatalos lendület.

Processed with MOLDIV

NUBU

A NUBU tervezőitől a megszokott sikkes, letisztult darabokkal találkozhattunk. A kollekcióra a sportruházat volt a legjellemzőbb. A fekete, fehér és bézs színek mellett megjelentek élénk, vibráló darabok is. A márkához hűen a minimalista, letisztult design volt a legszembetűnőbb.

Processed with MOLDIV

 

ABODI

Az első nap egyik legjobban várt tervezője nem volt más, mint Abodi Dóra. A tervező leginkább a 90-es évek Techno korszakára fektette a hangsúlyt, ami abszolút érzékelhető volt a kollekció darabjain. A tervezőre igazán jellemző az esti glamour öltözék, mely a kollekció legtöbb darabjára jellemző volt. A márka szereti keverni a kislányos, romantikus stílust a nagyon vad, igazán nőies darabokkal. A bő szárú nadrágok mellett flitteres állatminták és vadóc lakk csizmák is megjelentek a kifutón.

Processed with MOLDIV

 

  1. okt. 26., Péntek

 

 

Romani

A Romani egy spirituális divatbemutatóval készült. A tervezők inspirációs forrása egyértelműen Frida Kahlo volt, mely a zenei választásban is megjelent. A két fő szín a piros és fekete volt, amely az összes darabban megjelent. A  show végig különös hangulatot árasztott, ahol a ruhákon különböző printek keltették életre a mexikói festőművésznőt.

Processed with MOLDIV

Katti Zoób

A tervező tavaszi-nyári kollekciója teljes mértékben a női fiatalos eleganciára és a romantikus darabokra fektette a hangsúlyt, a csíkos selyemnadrágokon keresztül a letisztult maxiruhákig. A tervezőt a régi Jazz fesztiváltok hangulata ihlette meg, ez volt a kollekció fő inspirációja. A geometrikus formák és letisztult vonalak ismét is jellemzőek voltak a márkára.

Processed with MOLDIV

MUR MUR

A Romániából származó tervező extra nőies kollekciót tervezett. A legtöbb ruha szabásvonala a kecses domborulatokra helyezte a fő hangsúlyt. A ruhák főként fehér, fekete, bézs, piros és tüdő színekben pompáztak. Leginkább selyem és csipke anyagokkal párosította az extrém kivágásokat. Több ruha volt csípőhangsúlyos, mely a nőiesség kimutatására hívta fel a figyelmet.

Processed with MOLDIV

 

  1. okt. 27., Szombat

Nora Sarman

A tervező egy félig esküvői, félig couture kollekcióval kedvezett a nézőknek. A ruhadarabok fő inspirációja Marie Antoinette francia királyné volt. A kollekció, köztük a szalmakalapok a 18. század végi szentimentális stílust keltette újra életre. A tervező kivételes hangsúlyt fektetett a ruhák hátánál lévő csipkék megoldásaira. Az elképesztő ruhaköltemények legtöbbje kézzel készült részleteket tartalmazott.

Processed with MOLDIV

 

Peter Mero

A sok női tervező után Peter Mero következett, aki igazán magával ragadó kollekciót készített. A kollekció minden darabjában érzékelhető volt a vad nőiesség, amiket letisztult darabokkal ellensúlyozott. Vibráló rózsák, és különféle virágos nyomatok, piros, fekete, fehér színek és ellenállhatatlan anyagok jellemezték a show-t.

Processed with MOLDIV

 Nanushka

Az est és a divathét záró show-ja, nem más volt, mint a Nanushka. Ez az az a show, amit leginkább várnak a divatszakma rajongói és akik a legtöbb követőbázissal rendelkeznek a social médiában. A márka óriási fejlődésen ment keresztül, és ma már a nemzetközi porondon is megállja a helyét. A kollekcióra jellemző volt a modern elegancia, a letisztult szabásvonal, amit kortól függetlenül akárki viselhet. A tervezőt mindig az utazásai ihletik meg. Idén az ókori Egyiptom volt a fő inspiráció forrás, ami abszolút érezhető volt a kollekción. A ruhák közé idén a föld színei mellé sikkes állatminták is kerültek. A kiegészítők között ugyanúgy megtalálhatóak voltak a nagy női pakolós táskák, mint a letisztult övtáskák.

Processed with MOLDIV