Szerelemébresztő illatok

Vitathatatlan, hogy egy kellemes illathoz olyan intenzív és pozitív érzések társulhatnak, ami egy intim pillanatban még az érintést is felülmúlhatja. De mitől olyan izgalmas egy illat és miért hat ránk különös erővel? Ezekre a kérdésekre keressük a választ cikkünkben.

Bármennyire is furcsa, de az illatok a felelősek a szexuális viselkedésünkért, ugyanis egy illat teszi az egyik embert a másik nem számára vonzóvá, vagy épp ellenkezőleg, taszítóvá. Az illat tulajdonképpen egy tudattalanul működő, gyakorlatilag egy ösztönös jelzőrendszer, amit, ha jól választunk meg, a Férfi és a Nő egymásra találhat.

Mitől működik?

Erre Patrick Süskind Parfüm című filmjéből idéznék pár gondolatot:

“Az illatnak meggyőző ereje van, erősebb a szavaknál, pillantásoknál, érzelmeknél és akaratnál. Az illat meggyőző erejét nem is lehet elhárítani, mert az illat lélegzetünkkel együtt kerül a tüdőnkbe, betölt, elborít, és nincs ellenszere.”

Hasznos lehet a favernek ismerni a különböző illatforrásokat és azok hatásait, hogy tudatosan játszhassunk az illatokkal, ezért bemutatunk pár olyan illatot, amit nem árt alkalmazni, ha szeretnénk, hogy (m)ámor nyila eltaláljon minket is.

  • Jázminolaj

Jázmin egy erőteljesebb, dinamikusabb, határozott illat. A tiszta, kiváló minőségű jázminolajat a jázminbokor fehér virágából préseléssel nyerik, amihez a virágokat éjjel gyűjtik össze, mert akkor a legintenzívebb az illatuk. Igazi afrodiziákum, szerelemfokozó, amire szinte mindannyiunknak szüksége van, mert szárnyakat ad. Lazító hatása van, fenntartja a szexuális érdeklődést. Szenvedélyt, örömet kelt.

  • Rózsaolaj

Rózsa olaja már régen is a fáraók és a királyok illatszere volt. Ma is a szerelmi bájitalok kötelező összetevője.

  • Rozmaring olaja

A rozmaring illóolaj relaxáló hatású, felfrissíti, élénkíti és beindítja  a keringést. Melegítő olaj, alacsony libidóra szinte kötelező a rozmaring olaja, továbbá azoknak is a segítségükre lesz, akik valamilyen oknál fogva gátlásosak. Afrodiziákum hatása a rozmaringnak az aromafürdő használatával bontakozik ki leginkább, mivel serkenti a vérellátást és fokozza az érzékenységet.

  • Fahéjolaj

A fahéjról már az indiánok is azt tartották, hogy illatanyagai vágyfokozó hatással bírnak. Ezért, mielőtt meglátogatták kedveseiket, a fahéjból készített esszenciákat oda kenték, ahova kellett…. A fahéj illóolajának bódító illata egy nyugodt hangulatot teremt, a belőle készült esszenciális olajat bőrápoló krémünkben elkeverve használhatjuk bátran.

Az is biztos, hogy egy kapcsolatban hol erősebben izzik a tűz és van hogy éppen csak el nem alszik. A gyógynövények és a belőlük készült illóolajok azonban segíthetnek ezekben a hullámvölgyekben nekünk. Miért ne élnénk hát velük?

A divat nagyasszonyának, Coco Chanelnek egy híres mondásával kívánunk minden kedves Olvasónknak sok sikert a szerelemhez is!

„Egy nőnek oda kell cseppenteni a parfümjét, ahol szeretné, hogy megcsókolják.”