Szokások, melyektől értékesebbek lehetnek a hétköznapjaid!

A legtöbbünknek van egy mindennapos, monoton rutinja a hétköznapokat tekintve. Ébredés, reggeli, munka/suli, ebéd, megint munka, este pedig olyan fáradtan érkeznek haza, hogy egy gyors tusoláson és vacsin kívül többre nincs ereje senkinek.

Ez a szürke monotonitás beszippantja az embereket, akik a nagy rohanásban ezt észre sem veszik, így akár hónapokig, rosszabb esetben évekig is így élhetnek. Elfelejtik élvezni az életet, nem tudnak már úgy örülni az apróságoknak.

Már egy-két apró változtatás is kizökkenthet ebből az örvényből. Egy szempillantásra sokkal jobban érezhetjük magunkat.

Alakítsunk ki szokásokat, de ne legyen monoton, unalmas, és túl mindennapi.

Hoztunk is Nektek néhány tippet, amivel izgalmassá és igazán értékessé tehetitek a hét minden napját, amivel nem csak a hétvégéken lehettek majd boldogok.

Boldogság-lista!

A mindennapok kavalkádjában hajlamosak vagyunk megfeledkezni az apró örömökről, ami egész nap ért minket. Ezek csak egy-egy pillanatig tartanak ugyan, egy kedves szó, egy érintés, egy finom ebéd, egy kellemes este a barátokkal. Ezekről a dolgokról nem szabad megfeledkeznünk, ugyanis ezek aranyozzák be a napjainkat. Esténként alvás előtt, a nap levezetőjeként és a gondolataink kitisztítása céljából írhatunk egy listát, hogy mi az, ami aznap boldoggá tett, megnevettetett, vagy csak hálás vagy érte.happy list

Légy körültekintő és tudatos!

Az emberek nagy része sajnos nem vigyáz környezetére. Sokan az újra felhasználható, ruhából készült szatyrok helyett műanyagot vásárol. Eldobja a szemetet az utcán, attól függetlenül, hogy a szemetes egy karnyújtásnyira van tőle. Vagy éppen autóval közlekedik, még a sarki boltba is. Vigyázzunk jobban környezetünkre, élőhelyünkre, ezáltal pedig társainkra és önmagunkra is.

Tervezz előre!

Egyesek nemcsak környezetüket szennyezik folyamatosan, hanem szervezetüket is a folytonos gyorskaják fogyasztásával, egészségtelen életmóddal. Persze mindenkivel megtörténik, hogy egész nap nem evett, és már más választása nincs, ennie kell egy hamburgert, vagy éppen annyira megkívánta, hogy másra sem tud gondolni, de ez közel sem olyan rossz, mintha napi szinten ilyen ételeket fogyasztana.

Hétvégente tervezzünk előre, csináljunk menü-tervet, vásároljuk be a hozzávalókat, és akár készítsük is előre el a hét többi napjára az ebédünket, vagy a vacsoránkat. Időigényesebb, de sokkal egészségesebb és pénzt is spórolhatunk!meal prep

Me time!

Nevezzünk ki egy délutánt/estét, amikor azt csináljuk, amihez a legjobban kedvünk van. Vásároljunk valami szépet, menjünk moziba, vagy csak sétáljunk egy jót. A lényeg, hogy olyasmivel töltsük ki az időnket, ami feltölt eléggé ahhoz, hogy a hét másik felében tovább pörögj.

Olvass egy fejezetet a kedvenc könyvedből!

Söpörd ki egy órára a social mediat és az internetet az életedből. Nyugtató hatású és egyszerre szórakoztató is. Kapcsold ki az agyad egy kicsit a mindennapok fáradalmaitól és éld bele magad a történetbe!book reading

Hetente frissítsd a lejátszási listád!

Reggelente indíts egy jó kis lejátszási listával, válogass pörgős zenéket a kedvenceidből. Fontos, hogy hetente frissítsd őket, így nem válik unalmassá egy idő után, így ugyanolyan lendülettel indíthatod a készülődést.

Tarts rendet!

Rengetegen hajlamosak még az ágyat is egész napra úgy hagyni, ahogy reggel felkeltek belőle, majd este csak bedőlni, az aznap viselt ruháikat a földön hagyni, egy egész hetes mosnivalót felhalmozni. Egyszerűen ráfogják az időhiányra. Ezért is fontos, hogy minden nap szánjunk legalább fél órát a pakolásnak, így nem szakad ránk minden a hétvége eljöttével, valamint sokkal kellemesebb lesz a légkör is. Azt pedig tudjuk, hogy amíg a környezetünkben nincs rend és tisztaság, addig a lelkünkben sem.bedroom

To do list, avagy a napi teendőim!

Erről már számos posztban beszámoltunk Nektek, ám itt is fontos megemlítenünk, mert egy alap lépésről van szó! Sokkal szervezettebbek lehetünk, ha esténként/reggelente felírjuk a teendőinket, hogy mikor hol kell lennünk.

Akinek van kedve hozzá, akár meg Bullet Journalban is vezetheti a mindennapjait. Nemcsak nagyon hasznos, hanem kreatív is, kihozza belőled a benned lakozó művészt.

Vigyázz a bőrödre!

Először is igyál minél több vizet, hogy hidratált maradj. Hidd el, a bőröd imádni fogja, ha megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztasz.

Minden reggel és este tisztítsd meg az arcod. Főként este, alvás előtt pedig a sminked utolsó morzsáját is töröld le!

Ne felejtsd el, hogy néha a bőrödnek is szüksége van egy kis kényeztetésre! Hetente egy nap dobj fel egy arcmaszkot, vagy valami különleges mélyen hidratáló olajat, de fontos, hogy a mindennapos hidratálót se hagyjuk ki esténként!skincare

Végül, de talán a legfontosabb lépés pedig, hogy becsüld Önmagad!

Becsüld és szeresd Önmagad. Légy büszke arra, amit eddig elértél, legyen önbizalmad, küzdj a céljaidért és ne engesd be a monotonitást a mindennapjaidba. Ugyanis Mindenki megérdemli, hogy olyan különlegesek legyenek a napjai, mint amilyen Ő maga.

Képek forrása: Pinterest