Tavasz – A legtrendibb minták

A múlt héten bemutattuk Nektek a 2012-es tavaszi-nyári szezon legtrendibb ruhafazonjait, a héten a tavaszi trendelőrejelzést folytatjuk és ezúttal megismerhetitek a legdivatosabb mintákat, amelyek közül biztosan mindenki megtalálja majd kedvencét. Nézzük is miben lehettek majd a legtrendibbek tavasszal!

Virág minta

A virágos megszálottság már évekkel ezelőtt indult és olyannyira elbűvölte a tervezőket, hogy a tavaszi-nyári szezonban ismét szívesen építették kollekcióikba ezt a vidám, igazán bájos mintát. Vannak olyan divatházak, melyek az eltúlzott, szinte már-már giccsesnek is mondható díszítés mellett teszik le voksukat (első képünkön Blumarine), de a legtöbb designer ismét megtalálta az arany középutat, és nőies kreációit az igazán trendi virágmintás textilekből álmodta meg.

Állat minta

Az állat mintás darabok nekünk őszintén már kissé unalmasak, de a tervezők nem így gondolják és sorra készítettek leopárd, kígyóbőr vagy zebra nyomatos kreációkat 2012-re is, azaz az állatmintás darabok idén még talán trendibbek lesznek, mint valaha. Idén nem csak a vadállatok bőrére, szőrméjére hajazó textilek számítanak divatosnak, hanem a madarak, tigrisek, gyíkok, vagy éppen különböző tengeri élőlények képével díszített ruhákban is szuperdivatosak lehettek majd tavasszal.

Természetes nyomatok

A természet idén nemcsak az állat minta révén kerül majd be ruhatáratokba, hiszen rengeteg designer inspirálódott környezetéből a 2012-es tavaszi/nyári kollekcióik megálmodásakor. Így idén magatokon viselhetitek majd a fák, a virágos rétek, az aranyló búzamezők vagy éppen a kéklő tenger képeit is.

Népi motívumok

Az egyik kedvencünk a különböző etnikumokra jellemző minták ruhákon való alkalmazása. Szerintünk a magyar motívumokkal díszített darabok überelhetetlenek, de 2012-ben bátran viselhettek majd az ókori görögre vagy éppen rómaikra emlékeztető mintákkal díszített ruhákat is.

Kaleidoszkópszerű minták

A legújabb őrület a kaleidoszkóp /görög optikai játék/ által alkotott képekre hajazó minták lesznek, még most újdonságként tekinthettek rájuk, de mi biztosak vagyunk, abban, hogy ezek az igazán egyedi, merész és bohókás minták is hamar a kedvenceitekké válnak majd.

Csíkok

A virágmintához hasonlóan a csíkos darabok hódítása is folytatódik 2012-ben. A tavaszi/nyári darabok leginkább az elegáns, sikkes nők kedvencei lesznek majd, de a tervezők rengeteg alkalmi ruhát is megálmodtak a trendi csíkos textilekből. Mindegy, hogy vízszintes, függőleges, vagy átlós, a csíkokkal idén sem nyúlhattok majd mellé!

Geometriai minták

A csíkok mellett most feltűnnek a geometriai mintás darabok is. 2012-ben viseljetek pöttyös, háromszöges, kockás vagy éppen cikázó vonalakkal díszített darabokat, hogy igazán divatos megjenésetek legyen!

Keverd a mintákat!

Végül, de nem utolsó sorban itt van a tavaszi-nyári szezon legnagyobb trendje is, azaz a minták kombinálásával született ruhák. Számtalan variációban találjátok majd meg őket a boltok polcain, így mindenkinek meg lesz a kedvence is. Viselhettek együtt virágmintát leopárd nyomattal, vagy kaleidoszkóp-szerű és geometriai díszítésű ruhákat, a variációk végtelen sokaságának csak a képzelőerőtök szabhat majd gátat.

Ti milyen mintákat választanátok?