Tavaszi programok a természet lágy ölén

A tavasz és a meleg idő beköszöntével lehetőségeinkhez mérten, egyre kevesebb időt szeretnénk eltölteni a négy fal között. Szívesebben töltenénk a nap nagy részét a szabadban és magunkba szívni a napsugarakat.

A szabadban eltöltött időt tölthetjük aktívan is, a passzív pihenés helyett, a következő programok közül biztosan te is megtalálod a számodra legmegfelelőbbet!

Túrázz!

Fogj egy hátizsákot, egy kényelmes cipőt, egy partnert és fedezzétek fel a környező vidéket. Igazából teljesen mindegy, hogy csak a településhatárig juttok vagy kissé távolabb, a hangsúly az élményen van, amikor csak ti vagytok és a természet. Útközben pedig egy-két pikniket is megejthettek.

large (2)

Ha szeretnétek egy kicsit távolabbra merészkedni és új helyeket is megismerni kis hazánkban, fussátok át előző cikkünket, melyben már bemutattuk nektek a legszebb hazai kirándulóhelyeket, nézelődjetek!

Fedezd fel a várost!

Akárhány éve is élsz egy adott településen, szinte biztos, hogy akadnak olyan részei, amelyeket még nem jártál be. Útközben pedig nagy az esély rá, hogy egy csomó új helyet fogsz megismerni, és ki tudja, lehet rálelsz az új kedvenc kávézódra vagy az új kedvenc relaxáló kuckódra is!

large

Sportolj!

Itt az ideje leváltani a futópadokat és egyéb kardiógépeket, és áthelyezni a bázist a szabadba. Mennyivel érdekesebb, amikor futás, kocogás közben változik a látkép, nem úgy, mint a beltéri edzőtermek esetében. Ráadásul a friss levegő hatására könnyebben át tudsz majd lendülni a mélyponton! Ha nem vagy még olyan edzettségi szinten, hogy zökkenőmentesen menjen a futás, akkor az elején váltogasd szabályos időközönként a tempót: kezd sétával, kocogj egy kicsit, majd gyorsíts fel. Így fokozatosan hozzá tudod szoktatni a szervezetedet a hosszútávú mozgáshoz!

large (1)

Plusz tippek:

-A hosszú séták és a talponállás igencsak meg tudja viselni lábfejünket, kiváltképpen a talpunkat és a sarkunkat, főleg ha lábbelink nem a kényelmesség mintapéldái. A Scholl az ilyen helyzetekre fejlesztette ki az új GELACTIV talpbetéteket, melyek tökéletes alátámasztást nyújtanak lábainkat, legyen szó extrém igénybevételről avagy csupán egy kellemes sétáról.

Teljes képernyő rögzítése 2017.04.07. 103732.bmp

Mivel a személyi preferenciák is igencsak változóak, így a GELACTIV talpbetétek közül már különböző igények szerint tudsz válogatni, a teljes kínálatot  itt találod.

-Vizet mindig tarts magadnál, bár egy fél literes palackkal, hiszen a megfelelő folyadékpótlásról mindig gondoskodni kell!

-Napszemüveget esetleg fejfedőt sem árt bedobni a táskába, hiszen ki szeretne a hunyorogva közlekedni?

Képek forrása: weheartit