Tavaszi szoknyatrendek

Rövid, hosszú, félhosszú, mintás vagy egyszínű, farmer, selyem vagy egy könnyed tüll. Attól függetlenül, hogy mit diktál a trend, mindig is az aktuális érzéseink segítettek dönteni a viselendő szoknyákat illetően és ennek idén sem kell másképp lennie!

Átnéztük, mit ígérnek a legnagyobb divatházak a szezonra, majd belevetettük magunkat az elérhetőbb árú darabokba is. Íme az eredmény:

Minik

Volt időszak, amikor ölni tudtunk volna a Spinédzserekben felbukkanó édes kis miniszoknyákért, aztán ez az őrület is eltűnt egy kis időre és most megújult formában tér vissza ez a hossz. Az aprócska szoknyák újra virágkorukat élik, mégsem egy ártatlan vonal mentén születtek újjá, hanem éppen a vagányság, merészség és egyediség jellemzi őket. A divathéten leginkább Maison Margielát és Giambattista Vallit ihlették meg a térd felett elvágott darabok.

Kedvenc elérhető árú márkáink kicsit átszabták ezeket az extravagáns elképzeléseket és valami olyasmit alkottak, amit a mindennapokban is bátran viselhetünk. Idén nagy népszerűségnek örvendenek a bőr és farmer anyagból készült szoknyák. Ezek a durva anyagok tökéletesen kombinálhatóak bármilyen viselettel, a virágmintás selyemblúzokon át, a crop topokon keresztül, a vállakat megmutató pamut felsőkig. Azonban ha egy irodában dolgoztok és kicsit feldobnátok a napi szettet, akkor egy világos árnyalatú basic inggel, egyszerű fekete harisnyával és stílusos magassarkúval vegyétek fel az általatok kedvelt bőr- vagy farmerszoknyát! Koronázásképp pedig megspékelhetitek az összképet egy gyönyörű fém chokerrel!

Midik

A középhosszú, térd alá érő szoknyák minden korosztály és női alkat legjobb barátai. Ez a forma valóban mindenkinek jól áll, csak megfelelően kell bánni az anyaggal és a mintákkal. Ezt a két szempontot szem előtt tartva azonban sosem lehet probléma egy midi szoknya viselése. Az SS ’17-es kollekciókban is ez a hossz uralkodott legtöbbször. Míg a Chanel divatház picit visszarepített minket az időben, egyenesen Jackie Kennedy stílusához, addig a Domenico Dolce és Stefano Gabbana sok-sok virággal spékelte meg kedvenc darabunkat. Arra a kifinomult és elbűvölő játékra pedig, amit Elie Saab űzött a midi szoknyával, nincsenek szavak!

Amit ezzel szemben mi viselni is tudunk, az egy picit visszafogottabb és egyszerűbb, ám a célnak tökéletesen megfelel. A ’60-as évek stílusát idéző rózsaszín szoknya már a tavalyi trendekben is megtalálható volt, idén pedig akár metál színekben is beszerezhetjük ezt a formát. A szaggatott farmerszoknya midi változatát sok-sok sztár imádja, köztük Rihanna vagy Gigi Hadid is, így mi se féljünk attól, hogy egy kényelmes slip-onnal felvegyük! Az egyszerű, fekete szoknya pedig elengedhetetlen basic darabja a tavaszi gardróbnak.

Maxik

Meglepő módon, a maxi szoknyák idén nem arattak akkora sikert, mint az előző években. A kifutókon leginkább ruhák formájában találkozhatunk a földig érő szabással, ám ez külön szoknyák esetében nem mondható el.

Ezek a visszafogott darabok kacsintanak vissza ránk az SS ’17-es kollekciókból, a fast fashion üzletek pedig ugyanilyen mintára, maradtak az egyszerűség mellett. Amit kínálnak számunkra az mind egyszínű, minták és bármilyen érdekes szabás hiányától szenvedő darabok. A legizgalmasabb, amivel találkozhatunk, az egy szövet anyagból készült maxi szoknya, mely anyaghasználata miatt válik egy picit különállóvá a többi darabtól.

Az abszolút kedvenc

Az idei trend legsikkesebb darabja eddig ugyan nem kapott reflektorfényt, most azonban itt a helye. A bőrből készült, színes hímzéssel díszített szoknya olyan ikonikus darabjává válhat gardróbodnak, melyet nagyon meg tudsz szeretni. Vagány, merész, érdekes, izgalmas és elbűvölő. Mi imádjuk!

személyeskedvenc