Tchibo- Moletten is divatosan

Csütörtök reggelünket a WestEnd City Centerben található Tchibo üzletben kezdtük StyAl kolleginával. A gyors regisztráció és bemutatkozás után -a korai időpontra való tekintettel is- elképesztően finom kávéköltemények közül választhattunk, és igazi franciás vajas croissant-nal kínáltak minket, aztán egy gyors bevezető után kezdődött is a divatbemutató. Tartsatok velünk!

Az apropó tulajdonképpen az a jelenség, ami sajnos nagyon sok nő által ismert: plus size, vagyis úgy 40-es méreten felül egyrészt nagyon kevés ruhát találni a piacon, másrészről divatos darabokra bukkanni szinte lehetetlen. Hál’ Istennek azonban Magyarország beállt azok közé az országok közé, akik igenis felvállalják a feladatot, hogy ezzel a problémával foglalkozni kell, és lehetőség szerint igenis több elégedett, mosolygós arcot szeretnénk látni a boltból kifelé menet a teltebb alkatú hölgyek körében is!

Jöjjön most tehát a lényeg: néhány tipp és kép arról, ahogyan a Tchibo megvalósítani szándékozza ezt a missziót. Engedjetek meg nekem/nekünk némi kritikát időnként, mert természetesen nem mindennel értünk egyet :)

Ha néhány felesleges kiló van rajtunk, akkor válasszunk a hosszabb fazonú, lenge, A-vonalú szoknyák, vagy a mell alatt szabott csinos nyári ruhák közül. A mell alatt bővülő felsők takarják a hasat, a hosszabb szabású, combközépig érők pedig egy leggingsszel kombinálva ideális darabok. A V-kivágás nyújtja a nyakat és az egész alakot, így kifejezetten előnyös a teltebb hölgyek számára. Az egyenes szabású nadrág, szoknya vagy ruha mindig nyerő, az élére vasalt, hosszú nadrág pedig szintén karcsúsít. A pólóra felvett rövid kardigán vagy farmerdzseki optikailag hosszítja a felsőtestet, ezzel igazán előnyös viseletté válhat.

Máris megfogalmaznék egy kritikát: a hosszú, lenge szoknyákkal nagyon vigyázzunk, csakúgy, mint a mell alatt bővülő felsőkkel, ugyanis nagyon könnyű beleesni abba a hibába, hogy túlzásba visszük a takargatást és zsákszerűvé válik az öltözet.

Igyekszem mindig hangsúlyozni, hogy az arányok által keltett összhatás a lényeg, illetve az, ahogyan a fókuszponttal játszunk! Igyekezzünk a derék legkarcsúbb pontját hangsúlyozni, így kialakítván a mindig lehengerlően szexi homokóra-alakot.

Ahogy a képeken is láthatjuk, például a kék mintás tunikánál, előnyt élveznek a laza, lenge anyagú ruhadarabok, ilyen esetben a csípőre is eshet a hangsúly. Mindenképpen kerüljük a robosztus, kemény vagy testhez tapadó anyagokat.

Egy példa miatt kifejezetten sajnálom, hogy nem tudok nektek a rögtönzött divatbemutatóról képeket mutatni. Az egyik modell a galériában is látható khaki színű két oldalon hosszított felsőt viselte vajszínű leggingsszel, csakhogy a méretet azt hiszem nem sikerült eltalálni, így a felső rövidebb része pont a popsija közepéig ért, ami nemcsak, hogy nem nyújtott kellemes látványt, de Lányok/ Hölgyek, kérünk Titeket, jegyezzétek meg, hogy a leggings nem nadrág! Ha valahova sorolni kell, akkor inkább gondoljunk rá harisnyaként. Harisnyát sem hordunk (reméljük legalábbis) szimplán egy felsővel.

Leggings helyett egyébként érdemes kipróbálni a jeggingszet (ejtsd: dzseggingsz), amely egy farmeres hatású leggingsre hajazó nadrág. Ezt már bátran hordhatjuk rövidebb felsővel, de remekül fest egy hosszabb tunikával is.

A fekete szín valóban slankít, de nyáron nem a legideálisabb. Az élénkebb árnyalatú ruhák is előnyösek lehetnek, ugyanúgy, mint a mintás felsők, amelyek vonzzák a tekintetet, így a szélesebb csípő rejtve marad. Örök szabály: a függőleges csíkozás keskenyít, a vízszintes szélesít.

Az első mondattal ugyan egyet értünk, de StyAl kolleginával a kollekcióról értekezve pont ezt jegyeztük meg, hogy nem nagyon találkoztunk színekkel, illetve az idei trend színeit kifejezetten hiányoltuk. A mintáról annyit, hogy nagyon figyeljünk oda rá, mekkora és milyen a ruha mintája, és ha “lokális”, akkor hol helyezkedik el. Az “örök szabály” szerintem nem örök szabály, de erről egy külön cikket lehetne írni, így nem mennék bele. Maradjunk annyiban, hogy ha nem vagytok biztosak a dolgotokban, akkor kerüljétek a vízszintes mintákat, abból nagy baj nem lehet. :)

Ruhatárunkat izgalmas kiegészítőkkel is feldobhatjuk. Az apró kiegészítők előnyösen hangsúlyozzák ki azokat a területeket, amelyekre szeretnénk felhívni a figyelmet, a vastagabb karkötő pedig karcsúbbnak mutatja a csuklót. Akár egy nagyobb méretű kalappal is könnyen elvonhatjuk a figyelmet nem kívánatos testrészekről. Az övet ne a derékra, hanem a csípőre kössük. A lapos vagy vastag sarkú cipők helyett előnyösebb a tűsarkú, amelyben magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetünk.

Igen, ez így igaz, egy outfit kiegészítőkkel lesz teljes. Azonban akinek vastag a csuklója, ne erőltessen magára széles karkötőt, attól nem lesz feltétlenül karcsúbb a hatás. Egy-egy egyszerűbb felsőhöz hordhatunk kellemesen laza sálat, ami megtöri a monotonitást, eleganciát sugall, és eltereli a figyelmet. Valóban nem árt, ha kerüljük a lapos talpú cipőket -nem is értem egyébként miért balerina szabású az egyetlen a kollekció részeként reklámozott cipő. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki többnyire “balettcipőt” hord, az egészségtelen is, ugyanis nem támasztja megfelelően lábat. Illetve néhány közvélemény kutatás azt tükrözi, hogy a férfiak sincsenek oda érte. A tűsarkút azonban csak és kizárólag azoknak ajánljuk, akik biztosan tudnak benne járni, ugyanis egy illegő-billegő járású nőnél aligha van rosszabb (vagy viccesebb). Érdemes próbálkozni, nem igaz, hogy a magassarkú cipők nem kényelmesek, csak meg kell találni a megfelelő darabot, a megfelelő méretű sarokkal és hát egy kis gyakorlás sem árt :)

A végére engedjetek meg nekem még egy kritikát, de erről nem szólni bűn lenne:

Ez a legrosszabb ötlet, amit valaha láttam! Én személy szerint nem ajánlanám ezt a felsőt senkinek, kivéve, ha teniszedző. Nem-nem-nem! Ez a darab pontosan azt sugallja, amit nem akarunk: azt mondja, sietek, nem érek rá, nem is érdekel, hogy mit veszek fel, és az sem, hogyan áll nekem, csak felkapok valamit, és már megyek is. A ‘csinos’ és a ‘kényelmes’ nem zárják ki egymást!

Egyébként összességében elmondható, hogy a Tchibo által forgalmazott kollekció ugyan kissé óvatosan, de figyel célközönségére, igényes, minőségi anyagokkal dolgozik, és nem utolsósorban abszolút megfizethető árkategóriában kínálja termékeit. A kifárasztó vásárlás után pedig mennyei kávét szürcsölgethetünk helyben. :)

A kollekciót május 9-től hat héten át lesz elérhető, vagy a honlapon meg is rendelhetitek, minden ruha 42-től 52-es méretig megtalálható.

Ti hogyan öltözködtök, milyen trükkjeitek vannak? Készítsetek fotót, és tageljetek be minket Instagram segítségével, így felkerülhettek a Fashionfave oldalára! :)