Te mindent elhiszel, amit az Instagramon látsz?

Az Instagram az a hely, ahol mindenki igyekszik a legjobb arcát mutatni, még jobban, mint a Facebookon, hiszen itt a képek magukért beszélnek.Sok helyen olvasni, hogy többen milyen jól megélnek abból, hogy posztolnak magukról szép képeket, a szponzorok pedig megkeresik őket.

Természetesen mindenki tudja, hogy ennek a királynője Kim Kardashian, de elég csak felmenni az oldalra, és máris több hirdetés jön szembe a hírfolyamban ahol gyönyörű testű modellek próbálnak eladni mindenféle táplálék kiegészítőt, vagy sminkcuccot.

De vajon ők tényleg boldogok? Tényleg elég egy kattintás, és máris posztolják a „spontán” képeket? Tényleg tökéletes a testük?

Nem feltétlenül.

A népszerű Instagram blogger, Chessie King lerántotta a leplet a tökéletes testekről, és képekről miután rájött, mennyire boldogtalan az élete. Elege lett a koplalásból, és a napi szintű edzésekből, és célul tűzte ki az egészséges testkép hirdetését követőinek.

Azon túl, hogy a képei roppant szórakoztatóak, Chessie fontos üzeneteket fogalmaz meg, amivel remélhetőleg mind több és több emberhez eljutnak azok az elcsépeltnek tűnő mondatok, hogy „szeressük, és fogadjuk el a testünket”, „mindent csak mértékkel”, vagy „nem minden az, aminek látszik”.

Több fotóján bemutatja, mennyit számít a megfelelő póz, smink, vagy filter.

Ebből a válogatásból is jól látszik, mennyire csalóka tud lenni egy-egy kép, ami a valóságban egyáltalán nem úgy néz ki, mint az Instagramon.

Tehát nem kell mindent elhinni, és készpénznek venni, amit ott látunk, még akkor sem, ha látszólag nagyon vonzó a modellek élete. Tökéletes teste pedig bárkinek lehet, ha elfogadja önmagát, a hibáival együtt. Hiszen jól láthatjuk, hogy másoknak is vannak redők a hasán, vagy narancsbőr a lábán, nem beszélve a pattanásokról. ( Aminek egyébként a túl sok smink is okozója lehet).

Ebben a rohanó világban, ahol szinte minden fotót retusálnak üdvözítő olyan lányokat látni, akik igenis fel merik vállalni a valódi lényüket. Szerencsére sok ismert színésznő is szívesen csatlakozik ehhez a táborhoz, akik még magazinok címlapján is így szerepelnek. Remélhetőleg egyre több ilyen kezdeményezés lesz népszerű a divatiparban, és lassan leáldozik a kamuszépség fogalma, hiszen a természetes sokszor sokkal szebb tudd lenni, mint a mű. A kisugárzás pedig nem a sminktől, vagy ruháktól lesz, hanem, ha békében, szeretetben vagyunk önmagunkkal. Akkor pedig a magabiztosság elfedi minden testi hibánkat, és ragyogni fogunk, amit mások is biztosan észrevesznek majd.

Az Instagram sokszor egy kelepce, amibe könnyű beleesni, de ki lehet szabadulni, csak ne hagyjuk, hogy másoktól függjön az önbecsülésünk.

És hogy nézne ki Chessie, ha mindenét a trollok szerint változtatta volna meg? Hát így:

rsz_894a328dba97e8cfb6838efd47d4536e-1