Tedd otthonosabbá a kollégiumi szobád!

Minden kollégista első dolga, hogy megpróbálja a lehető legjobban a saját képére formálni a kapott szoba lehangoló, szürke falait, az egyszerű bútorokat és a rideg padlót. A költséges beköltözés után azonban nem sokan engedhetik meg maguknak a drága dekorációkat, így marad a mindig bevált módszer: a kreativitás.

Cikkünkben összeszedtünk néhány ötletet, amelyekhez nem feltétlenül szükséges mélyen belenyúlni a pénztárcába, de kellőképpen otthonossá varázsolhatjuk velük a kollégiumot.

1. Képek, fotók

Elképesztő, mennyire megváltoztatja egy szoba hangulatát néhány ízlésesen elhelyezett kép a falon, hiszen ez a legkönnyebb módja annak, hogy körbevedd magadat azokkal a dolgokkal, amelyeket szeretsz. Válogass a különböző poszterek, motivációs idézetek, inspirációs képek, festmények és rajzok közül, illetve akaszd ki a kedvenc fotóidat a barátaidról, családodról.

 

2. Égősor, gyertya

Amellett, hogy még nappal is remekül mutatnak, esténként rendkívül meghitt pillanatokat teremthetnek a különböző formájú, illatú gyertyák és a hangulatvilágítások. Az egyszerű karácsonyi égősorok mellé szerezz be lampionokat és gömbös fényfüzéreket is.

 

3. Növények

A kollégium szürke falai között nagy szükség van arra, hogy becsempészd a természetet egy cserépnyi élő növény formájában, még akkor is, ha nem értesz hozzájuk, a kaktuszok és a szukkulensek ugyanis nem igényelnek sok odafigyelést. Ha kreatív hangulatban vagy, ültesd át a növényeidet a cserépből valami kevésbé szokványos helyre, például egy bögrébe vagy csészébe.

 

4. Szőnyegek, faliszőnyegek, textíliák

Egy szobát a puha tárgyak tesznek igazán otthonossá. Hogy reggelenként ne a jéghideg padlóra kelljen lépned, rakj az ágyad mellé egy szőnyeget. Ha szeretnéd befedni a lehető legtöbb falfelületet, vagy éppen megóvni a festést, akassz ki egy vidám mintájú faliszőnyeget, az ágyadat és a székedet pedig borítsd be különböző pokrócokkal.

 

5. Tükör

Amellett, hogy a szoba egyik legfontosabb dekorációs eleme, optikailag tágítja a teret, így egy aprócska kollégiumi helyiséggel csodákat művelhet. Ne felejtsd: minél nagyobb és különlegesebb alakú, annál jobb!

 

6. Párnák

Ha egyszerű színű ágynemű-garnitúrát választottál magadnak, egészítsd ki néhány vicces és vidám mintájú párnával. Nem csak jól mutatnak, de csodálatos érzés egy hosszú és fárasztó nap után beledőlni a puha párnák rengetegébe.

 

7. Feliratok

Az idézetes képek mellett legyenek szembetűnőbb feliratok is a szobádban. Szerezz be egy lightboxot, vagy készítsd el te magad: válassz egy rövid, pár szavas, de sokat mondó és motiváló idézetet, vágd ki a betűket színes papírból, majd ragaszd fel a falra, vagy fűzd fel egy damilra.