Téli DIY dekorációs ötletek

Sokunknak már jóval karácsony előtt kedve támad kidekorálni a lakást különféle díszekkel, ám nincs is jobb azoknál a dekorációs elemeknél, amelyeket mi magunk készítettünk. Bár az alábbi néhány ötlet többségéhez nincs szükség különösebb kézügyességre, legalább olyan jó érzés lesz rájuk nézni, mintha valódi műalkotásokat kreáltunk volna.

Gyertyatartók

A gyertyák hozzátartoznak a télhez és a karácsonyhoz, éppen ezért nem lehet elsiklani felettük, mikor dekorációról van szó, különleges gyertyatartókkal pedig még hangulatosabban mutatnak. Mindössze egy befőttesüvegre, madzagra, néhány zöld ágra, termésre és esetleg ragasztópisztolyra lesz szükséged hozzá, hogy biztosan ne csússzanak el a díszek az üvegen.

Gyertya dekorálása

Magukat a gyertyákat is lehet különféle módon dekorálni: a viaszhoz keverhetsz csillámport, madzaggal hozzáerősíthetsz néhány fahéjrudat (akár azokra is szórhatsz egy kevés csillámport), vagy dekorspray-vel befújhatod ombre hatásúra.

Fényfüzér, másképpen

Ha meguntad a fényfüzér felhelyezésével járó szenvedést, csak fogj egy kosarat és tedd bele a füzért néhány toboz és esetleg egy-két fenyőág kíséretében. A kosár fülére köss egy piros masnit, hogy még barátságosabban nézzen ki!

4ce4e9d9093c4b745c8ba28f6e9a3beb

Dekoráció üvegben

Nagyon hangulatosak tudnak lenni a különböző üvegekbe, tálakban palackokba, boros- vagy koktélos poharakba halmozott tárgyak. Nem kell bonyolult műalkotásokra gondolni: csupán néhány fenyőágról, tobozról, gömbdíszről és fényfüzérről van szó.

Ha mégis belevinnél egy kis kézügyességet és kicsivel több fantáziát, akár készíthetsz egy üvegbe zsúfolt “téli tájképet”: ehhez egy kevés mohára, vattára és néhány pici fenyőfára lesz szükséged, amit úgy rendezel el, mintha egy havas hegyoldal kis részlete lenne. Ugyanezt akár hógömbként is megcsinálhatod.

Festett befőttesüvegek

Az utóbbi időben egyre népszerűbbek a befőttesüvegek, mint dekorációs elemek, megfestve gyertyát, kekszet vagy akár ajándékot is rakhatsz bele valaki számára. A kopott hatást csiszolópapírral érheted el.

45ee2a85ed227a7704fb5fe47a916210

Faágak

Igazán télies hatást tud kelteni néhány, fehér vagy szürke vázába, palackba helyezett, fehér dekorációs elemekkel díszített faág. Ha fenyőágat választasz, azt feldíszítheted úgy, mintha egy mini karácsonyfa lenne.

c3a6aa28d58e619e6507431d87408f66

Hópelyhes kocka

Csupán néhány fakockára, festékre és fehér papírból, kartonból kivágott hópelyhekre lesz szükséged, amit egyszerűen csak rá kell ragasztanod a kocka egyik oldalára. Természetesen másfajta mintákat is használhatsz, például mikulássapkát, fenyőfát vagy csillagot.

b9aec9fffa3039e96e2d3a7343d5752f

Táblák deszkából

Ehhez az ötlethez egy kicsivel több kézügyességre lesz szükséged. Miután összebarkácsoltad magát a táblát (hátul támaszd meg két léccel), fesd le a kívánt színnel és csiszolópapírral dörzsöld át, hogy kopott hatást kapjon. Ezután írj rá valami rövid idézetet, vagy ragassz rá néhány faágat, hópelyhet és madzaggal lógass rá képeket!