The changeable weather – Outfit Szabinától

Mivel a napokban beköszöntött az ősz, és úgy láttam, hogy mindenki pánikba esett, hogy a két hónapja tartó aszály után egy teljes napot merészelt esni az eső, úgy gondoltam bemutatok nektek egy olyan outfitet, amit esős, borongós, de még napos időben is tudtok alkalmazni. Ahogy sétálgattam az utcán, és figyeltem a lányokat, az jutott eszembe, hogy sokan ebben a változékony időben nem tudnak mit felvenni. A legnagyobb sokkhatást még mindig a téli, hosszú szárú csizma vezette, de láttam azért még pár cifra dolgot.

Rájöttem, hogy ilyen esős-napos időben sokkal több kreativitást igényel a öltözködésünk, mint mondjuk nyáron amikor felkapunk egy egyszerű – lenge kis ruhát, vagy éppenséggel télen, amikor belebújunk egy farmerbe, meg egy pihe-puha pulcsiba. Azon tűnődtem, hogy vajon ilyenkor melyik a jobbik eset?! Az, ha fázok vagy az, ha melegem van? Személy szerint én jobban utálom az utóbbi állapotot, bár a réteges öltözködéssel mindent meg lehet oldani, én azért soha nem bízok semmit a véletlenre. Ilyenkor mindig az az első, miután a 7. csörgésre sikerül felkelnem, hogy egyből benyomom a napi időjárás-előrejelzést a telefonomon, kikászálódok az ágyból, kinyitom a szekrényem és körülbelül 10 percen keresztül csüngök a szekrényajtón. Próbálom magam előtt felsorakoztatni a kombinációkat. Egyébként emlékeztek Cher-nek arra az ősrégi filmjére, amikor csak úgy körbe-körbe forogtak a felakasztott ruhái, ő pedig csak kapkodta le őket?! Közben benyomta a kedvenc slágerét, táncolt rá, libellázott az óriási tükör előtt, az óriási gardróbjában. Sose felejtem el azt, amit akkor éreztem. Én is valami ilyesmire gondoltam eljegyzési gyűrű gyanánt… Carrie után szabadon!

Visszatérve a ruhaválasztásra, én ilyenkor megpróbálok mindenféle időjárástípushoz alkalmazkodni és ezt belecsempészni a napi szettembe is. Mielőtt elkezdtem írni ezt a cikket, próbáltam egy kicsit inspirálódni az itthoni bloggerinák bejegyzéseiből, illetve, hogy ők hogyan vészelik át ezt az időszakot öltözködésben, és meglepően tapasztaltam, hogy ugyan így. Vagyis a nyár kínálta mini farmersort hosszabb változata, fehér póló, párka (igen, a khaki színű katonai kabát), valamint bokacsizma vagy a manapság oly divatos Isabel Marant wedge sneakers (magasított szárú) tornacipők.

Töredékesen bevallom, hogy nem vagyok egy nagy magassarkú mániákus, leginkább a 177 centis magasságomból adódóan, úgyhogy a lapos talpú cipőket, csizmákat sokkal jobban előnyben részesítem. Tavaly egész télen kerestem a tökéletes bokacsizmát, míg végül február utolsó heteiben, a learázások közepette, az orrom előtt nem virított, (a leges legutolsó darab a Zara polcán), ez a “csodakényelmes” és divatos darab, ráadásul pont az én méretemben. Mondanom se kell, kb. két hónapig még utána elválaszthatatlan “villámtesók” voltunk. Azóta is a szívem csücske, mert nagyon sok mindenhez lehet hordani, nagyon sokféle időben.

A párka, amit pedig mostanában szereztem be, szintén a szívemhez nőtt. Őszintén bevallom, hogy a hosszított, 3XL-nek tűnő változata nekem egyáltalán nem jön be. Lehet bennem van a hiba, de mikor felpróbáltam, úgy állt rajtam, mintha egy szemeteszsákot húztam volna magamra. Maradtam inkább a shorty változatnál, amit egy rövidített ujjú pulcsival imádok a legjobban hordani. (Tekintve, hogy mindent, aminek hosszú ujja van, beleértve az őszi-tavaszi kabátokat is, mániákusan feltűrök, mert nem bírom elviselni.)

Remélem tudtam nektek egy kis segítséget, valamint tippet adni a napi öltözködésetekhez. Egyébként, ha nem meritek bevállalni a térd fölötti farmernadrágot, nyugodtan felvehetitek 7/8-os, vagy éppen egy csini (ne szaggatott, ne világos, ne koptatott) basic farmernadrággal. Kreativitásra fel!

Párka: Zara TRF

Fölső: Bershka

Farmersort: Bershka

Bokacsizma: Zara

Táska: Stradivarius

Szemüveg: Carrera